ELECCIONS ANDALUSES
Política 23/03/2015

Duran afirma que el triomf del PSOE posa de relleu que el clientelisme s'imposa al cas dels ERO

El líder d'Unió creu que els resultats a Andalusia suposen el fi del bipartidisme però apunta que és "evident" que hi ha "canvis" i "una nova realitat"

Efe
2 min
El cap de files d'Unió, Josep A. Duran i Lleida

BarcelonaEl líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha assenyalat aquest dilluns que la victòria del PSOE a Andalusia ha posat de relleu que és "més important" la xarxa de clientelisme que els imputats pels ERO. En una entrada al seu blog, Duran ha considerat que en els comicis de diumenge el socialisme andalús "adquireix una patent de partit regionalista que sap plantar cara al govern de l'Estat". "La victòria socialista, particularment a les zones rurals on manté o guanya pes, ens posa en relleu que és més important la xarxa dels clients que els imputats pels ERO", afegeix.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder de CiU al Congrés assenyala que ell no s'atreviria a dir que els resultats a Andalusia suposen el fi del bipartidisme, encara que apunta que és "evident" que hi ha "canvis" i "una nova realitat".

Duran afirma que està "molt bé" que el primer dia després dels comicis la candidata socialista a la reelecció, Susana Díaz, digui que pot governar en solitari en minoria, o que el líder de Ciutadans, Albert Rivera, afirmi que no donarà suport al PSOE si no fa fora Manuel Chaves o José Antonio Griñán. "Però –afegeix– un dia caldrà aprovar pressupostos o prendre decisions que requereixen estatutàriament més vots que una majoria simple i llavors no seran suficients les declaracions solemnes. Veurem com resisteixen la prova del cotó les noves formacions polítiques. Ser líder mediàtic i tenir vots a costa dels errors dels altres serveix per guanyar eleccions algun temps, però no per governar".

Amb tot, Duran reconeix el progrés de Podem i Ciutadans, i, en concret sobre aquest últim partit, avisa que a Catalunya podrien recollir "antics electors de CiU".

El democristià subscriu l'apreciació del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, conforme els resultats de les andaluses no són extrapolables al conjunt d'Espanya, però "no seran irrellevants si [el PP] en les pròximes autonòmiques i municipals perden significativament quotes de poder".

stats