CAP AL 20-N
Política 07/11/2011

Duran fustiga els socialistes: "Quina dignitat tindrem com a poble si guanya el PSC, que ha trinxat el país?"

El candidat de CiU torna a demanar a Chacón que demani perdó per "haver triat PSOE davant Catalunya" i també reparteix contra el PP, a qui ha acusat de tenir "irresponsabilitat" en els últims tres anys

Oriol March
2 min
Duran, a l'Amistat de Mollerussa

MolerussaMolerussa ha presenciat aquest dilluns al vespre el Josep A. Duran i Lleida més combatiu. Amb un discurs abrandat, el candidat de CiU a les eleccions espanyoles ha fustigat els socialistes des del primer minut. "Quina dignitat com a poble podem tenir si el dia 20 torna a guanyar el PSC, que és qui ha trinxat Catalunya i Espanya?", s'ha preguntat Duran, que no s'ha aturat aquí: "Amb quina cara podem anar pel món si seguim optant per aquells que ens han maltractat?".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El discurs de Duran semblava no tenir aturador. Ha carregat contra els responsables del tripartit -"On s'amaguen?"- i ha dedicat una bona estona, com és habitual, a la candidata del PSC, Carme Chacón. "Al debat de caps de llista de fa 3 anys va dir que entre PSOE i Catalunya triaria Catalunya, però ens va mentir i ha de demanar perdó", li ha etzibat el candidat de CiU, que avui s'ha mostrat "orgullós" del president Artur Mas per pensar més en el país que en les eleccions, a parer seu.

També n'hi ha hagut per al PP. "Votar-los és fer-se un autogol", ha assegurat recordant el recurs dels populars contra l'Estatut. Però la balança de retrets s'ha decantat, per golejada, a favor dels socialistes.

El míting ha servit a CiU per presentar un nou espot de campanya, en què un grup de persones branda senyeres davant del Congrés dels Diputats mentre Duran, en off, reclama el pacte fiscal i la reactivació econòmica. L'estètica recorda molt a la de l'anunci en què Artur Mas demanava el vot a les passades eleccions catalanes del 28 de novembre.

La cap de llista per Lleida, Conxita Tarruella, ha demanat un bon resultat per a CiU i ha criticat els diputats de PSC i PP per Lleida per no haver-se interessat pel Pla d'Urgell i el Segrià en els últims tres anys. L'any 2008, a Lleida, els socialistes van treure 2 diputats i nacionalistes i populars en van treure un cadascun.

El número 2 de CiU per Lleida, Marc Solsona, que també és alcalde de Molerussa, ha instat els electors a optar pels nacionalistes per "defensar" els drets de les terres de Lleida al Congrés. "Vull defensar la dignitat nacional de Catalunya a Madrid", ha explicat Solsona, aposta de CDC pel Pla d'Urgell i inequívocament independentista.

stats