ELECCIONS 20-D
Política 13/12/2015

Josep Borrell s'acarnissa amb l'independentisme i fa befa del físic d'Oriol Junqueras

L'exministre assegura que el líder d'ERC li recorda "el mossèn rodonet del seu poble"

Sara González
2 min
Carme Chacón amb Josep Borrell a Mataró. RAFA GARRIDO / ACN

MataróHa arrencat el míting avisant que no entraria en "el joc de desqualificacions" que està caracteritzant la campanya. Però, en el seu debut en aquesta cursa electoral, l'exministre i expresident del Parlament Europeu Josep Borrell ha destacat justament pel reguitzell de crítiques contra els dirigents independentistes, a qui ha acusat de ser uns "entabanadors".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Especialment malparat n'ha sortit el líder d'ERC, Oriol Junqueras, de qui Borrell ha dit que li recorda "el mossèn del seu poble, rodonet" i l'ha acusat de dir "coses que no són veritat". Ha anat més enllà i ha estès la seva crítica als periodistes que "pregunten de genolls" al líder republicà i ha denunciat, un cop més, que TV3 no li va deixar presentar el seu llibre amb el pretext que s'està en campanya electoral.

En un míting del PSC a Mataró que ha aplegat prop de 300 persones, l'exministre ha lamentat que s'hagi "enverinat la consciència" de molts catalans posant en marxa el procés i ha acusat els independentistes de voler "tallar la relació afectiva entre catalans i espanyols". Borrell ha fet totes aquestes afirmacions després de deplorar que el candidat d'ERC, Gabriel Rufián, hagi titllat els socialistes de "criminals".

Seguint aquest fil discursiu, el qui va ser president del Parlament Europeu també ha lamentat el bloqueig polític que es viu en una Catalunya que encara no té president i ha acusat Artur Mas d'estar "prostituint i degradant les institucions polítiques".

En un míting que ha comptat, com a factor sorpresa, amb una connexió en directe amb l'acte de Pedro Sánchez a València, la candidata del PSC, Carme Chacón, ha acusat el PP d'haver "disparat" l'atur a Espanya amb una reforma laboral que és una "màquina d'acomiadar lliure i barat". "Volen fer fora els pares per acabar contractant de forma barata els fills", ha etzibat.

stats