Política 17/08/2012

Ballesteros, sobre Maragall: "No sóc partidari de caces de bruixes, però ha de pensar si està còmode al partit"

Discrepa de Ros i creu que les dificultats amb el grup parlamentari no tenen res a veure amb el fet que hi hagi més alcaldes a la cambra

Acn
3 min
L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros (PSC)

TarragonaL'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros (PSC), ha retret a l'exconseller Ernest Maragall que trenqués la disciplina de vot sobre el pacte fiscal al Parlament. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha dit que Maragall "ha de pensar si està còmode al partit i si el seu futur és aquest", tot i que ha insistit que no és partidari "de fer màrtirs ni caça de bruixes". Ballesteros ha defensat que "si s'està en un partit és per defensar les posicions col·lectives i deixar els matisos a banda", i ha demanat a l'exconseller que "reflexioni" sobre la seva actuació. D'altra banda, Ballesteros discrepa d'Àngel Ros i creu que les dificultats amb el grup parlamentari no tenen res a veure amb el fet que hi hagi més alcaldes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després que el secretari d'organització del PSC, Daniel Fernández, enviés una carta al diputat Ernest Maragall en què li demanava que reflexionés sobre la seva pertinença al grup parlamentari pel seu vot díscol al Parlament, aquest divendres l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha anat més enllà i ha demanat a l'exconseller que reflexioni sobre el seu futur dins el PSC. El batlle tarragoní ha afirmat que no entén que "una persona com ell, activa políticament, no digui que votarà diferent al consell nacional o a les reunions de grup, i al final ho faci".

Ballesteros també ha valorat l'actual relació entre el grup parlamentari socialista i la direcció del partit i, a diferència de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha considerat que la seva fluïdesa no millorarà pel fet que hi hagi més alcaldes a la cambra catalana. Segons l'alcalde de Tarragona, "cal perfeccionar i intensificar amb més freqüència els mecanismes de treball", tot i que ha reconegut que seria "desitjable" que hi hagués més fluïdesa.

D'altra banda, l'alcalde de Tarragona creu que el procés de primàries per escollir el candidat socialista a la presidència de la Generalitat no va amb retard. "Hem triat un mecanisme molt democràtic i som l'únic partit que les té previstes, de manera que si amb el temps s'endarrereix, però fem un procés exemplar, ens en sortirem millor", ha asseverat.

Ballesteros és partidari d'un Onze de Setembre unitari pel pacte fiscal i el pacte social

Josep Fèlix Ballesteros s'ha mostrat partidari que la Diada de l'Onze de Setembre sigui una mostra d'unitat pel pacte fiscal, però també per un "pacte social", en un moment, ha dit, que s'està qüestionant "molt" l'estat del benestar. "El pacte social és molt important per veure quins mínims de dignitat i d'estat del benestar donem als ciutadans d'aquest país. Això també és fer pàtria i catalanisme", ha etzibat.

En aquest sentit, Ballesteros ha reivindicat la necessitat d'obtenir un millor finançament per a Catalunya i ha dit que, si és així, el PSC es posarà al costat del Govern. Ara bé, el batlle tarragoní creu que no s'han d'iniciar "aventures" que poden generar "frustració", ha dit, com va passar amb l'Estatut. "Difícilment estem en un moment en què la societat incorporaria fàcilment una nova frustració a la seva vida, amb la situació social i econòmica que vivim", ha remarcat.

Ballesteros creu que l'acord aprovat al Parlament és "complicat en tota la seva extensió", tot i que creu que negociant-ho bé i amb una dosi de convenciment i d'unitat, "té possibilitats de millorar molt el finançament del país". Pel que fa a la hisenda pròpia, l'alcalde de Tarragona considera que "tal com està plantejada, serà difícil d'acceptar, però una hisenda amb veu pròpia i una clau de la caixa serà perfectament possible", ha afirmat.

stats