DRET A DECIDIR
Política 24/09/2013

Ballesteros creu que la via federal del PSOE s'imposarà perquè acabarà sumant PP, ICV i part de CiU

L'alcalde de Tarragona troba "desafortunada" i "fora de lloc" la proposta del PP de fer un front antiindependentista

Acn
2 min

BarcelonaL'alcalde de Tarragona i membre de l'executiva del PSC, Josep Fèlix Ballesteros, considera que la proposta federal socialista serà la que finalment s'imposarà perquè acabarà sumant PP, ICV i part de CiU. Ballesteros ho ha dit en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', en què s'ha mostrat convençut que s'acabarà impulsant una reforma constitucional amb un nou "encaix federal" de l'Estat. "És una proposta que PP i PSOE acabaran fent a Catalunya per la força dels fets, i si finalment no fan aquest pas, crec que tindrem un problema", ha remarcat l'alcalde de Tarragona. D'altra banda, Ballesteros ha titllat de "desafortunada" i "fora de lloc" la proposta del PP de fer un front antiindependentista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ballesteros ha reconegut que la defensa d'un model federal per part del secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, no ha arribat tard, però sí "de manera sobtada i precipitada", i s'ha mostrat convençut que aquesta serà la via que s'acabarà imposant en el conflicte entre Catalunya i Espanya.

L'alcalde de Tarragona ha rebutjat la proposta del PP de fer un front comú antisobiranista. Tanmateix, ha defensat una "nova relació amb Espanya profundament renovada, sense trencar amb Espanya, sense dèficit fiscal i amb una consulta prèvia legal i acordada". En referència a la tercera via de Duran, l'alcalde ha assegurat que "el frontisme no toca, no és la solució, i generarà més problemes".

En clau de partit, Ballesteros ha reiterat que els "crítics" amb la direcció són una minoria, però ha considerat que no han de deixar el PSC i que han de poder opinar lliurement. "Sempre he estat en contra de tallar la llibertat d'expressió, i qualsevol partit que pretengui uniformitzar el pensament és pseudofeixista, i el nostre ho és", ha remarcat, alhora que ha defensat l'existència de "molt debat intern, molta pluralitat i molta oportunitat de discrepar" al PSC.

stats