XLIII UNIVERSITAT CATALANA D'ESTIU
Política 18/08/2011

Huguet: "El Govern anterior no es va atrevir a aplicar el copagament sanitari"

L'exconseller d'Universitat i Empresa lamenta la manca de consens intern a PSC i ERC per aplicar mesures innovadores per reconvertir l'estat del benestar

Roger Tugas
1 min

PradaL'exconseller d'Innovació, Universitat i Empresa, Josep Huguet, ha presentat aquest matí a la Universitat catalana d'Estiu, a Prada (Conflent), els objectius de la Conferència d'Esquerres per la República Catalana -un cicle de debats impulsat per la Fundació Irla, presidida per Huguet i lligada a ERC-, entre els quals destaca recuperar la via per articular un discurs d'esquerra renovadora que fugi "del conservadorisme de dretes o d'esquerres" que respectivament retalla i assegura que "en tres anys tornarem a ser on érem" o "només agafa la pancarta del 'no' però no diu alternatives". En aquest sentit i en relació a ERC, l'exconseller ha lamentat que el seu pas pel Govern frenés el procés de renovació d'idees, així com la manca de consens intern i amb els socis impedís impulsar certes mesures que considera necessàries.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Arran de les declaracions d'ahir del conseller de Salut, Boi Ruiz, que acusava el tripartit de gastar massa, Huguet ha defensat que la despesa no va ser excessiva en relació a l'esforç fiscal dels catalans, però també ha reconegut que no es van poder afrontar certs debats. "El Govern anterior no es va atrevir a aplicar el copagament sanitari", ha acceptat, un debat que no tenen encara tancat al PSC i ERC i que ICV rebutja. Sigui com sigui, ha exigit canvis al model social actual, ja que "el model d'estat del benestar europeu que hem conegut està mort" i "estem en el moment de repensar el que hem conegut com a benestar de l'opulència cap al de la frugalitat". La legalització de la prostitució va ser un altre debat que els socis del tripartit van evitar, malgrat que apareixia en el seu primer acord de Govern.

stats