DRET A DECIDIR
Política 20/01/2014

Carod-Rovira aposta per un govern de concentració de CiU, ERC i ICV que convoqui un referèndum si no és possible la consulta el 9-N

L'exvicepresident de la Generalitat defensa aquest escenari i diu a Catalunya Ràdio que una declaració unilateral d'independència seria "un error"

Acn
1 min
Josep-Lluís Carod-Rovira, expresident d'ERC i exvicepresident del Govern / FRANCESC MELCION

BarcelonaL'exvicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, aposta per un govern de concentració format per CiU, ERC i ICV −amb el suport extern de la CUP− que tingui com a objectiu convocar un referèndum si Madrid veta la consulta del 9 de novembre. En una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', Carod-Rovira ha descartat, després d'unes eleccions "guanyades per majoria pluripartidista", una declaració unilateral d'independència i ha considerat que seria "un error", ja que un referèndum convocat per un govern de concentració tindria garantida la "legitimitat" i la "internacionalització", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'exdirigent d'ERC creu que Catalunya ha de decidir el seu futur polític a les urnes, sigui el 9-N en la consulta o bé a través d'eleccions. "Si no és una consulta, el president pot convocar eleccions", ha recordat. Del resultat d'aquestes eleccions, Carod-Rovira formaria un "govern de coalició nacional" que tingués com a principal objectiu la convocatòria d'un referèndum al cap de pocs mesos. "Si no vols brou, dues tasses", ha reblat Carod-Rovira davant la negativa de Madrid a autoritzar la consulta.

Carod-Rovira, que s'ha mostrat convençut que Mas no farà marxa enrere per convocar-la el 9-N, defensa aquesta fórmula per tenir "legitimitat" i "internacionalització". "A veure qui és l'eixerit que diu que un govern no està legitimat per fer un referèndum si ha guanyat les eleccions per majoria absoluta i està format per diferents partits", ha etzibat. Segons l'exvicepresident de la Generalitat, el govern de concentració ha d'estar constituït pels partits que tenen com a prioritat al seu programa electoral la convocatòria del referèndum.

stats