Política 21/08/2012

Cleries: "El Govern decidirà col·legiadament si assisteix a la manifestació de l'Onze de Setembre"

El conseller de Benestar diu que els membres de l'executiu no es poden "treure l'etiqueta" encara que vagin a la mobilització de manera individual

Acn
1 min
El conseller Josep Lluís Cleries al centre de comandament avançat de Figueres.

BarcelonaEl conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha explicat aquest dimarts que el Consell Executiu decidirà de manera col·legiada en les pròximes reunions de Govern si acudeix a la manifestació de l'Onze de Setembre. Segons ell, els consellers no es poden "treure l'etiqueta" de responsables polítics i anar a la mobilització només a títol individual, com han insinuat alguns membres del Govern els últims dies, cosa que ha qualificat d'"opinions d'estiu". Tot i així ha admès la possibilitat que alguns consellers hi vagin individualment.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ell mateix ha donat a entendre que assistiria a la marxa, com ha fet "cada any". Cleries ha dit que que a títol personal farà "el que cregui que he de fer".

Sobre el motiu de la manifestació, Cleries ha reconegut que "hi haurà gent que tibarà molt" per centrar-la en la reivindicació de la independència, però ha opinat que "ara és el moment de focalitzar molt" tots els esforços en la reclamació del pacte fiscal, que és el que vol almenys el 70% de la població i estava inclòs en el programa electoral de CiU.

En aquest sentit, ha demanat al PP que "s'adoni" de la demanda social i tingui una "resposta lleial" a Catalunya, que es veu "agredida" i com "se'n burlen a la cara".

stats