SERVEIS SOCIALS
Política 24/01/2011

La Generalitat vol acreditar residències privades per fer front a les llistes d'espera de la xarxa pública

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha explicat a RAC1 que no invertiran en construir noves residències

Laia Altarriba
1 min
El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries

BarcelonaAquest matí el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha passat per l'estudi d'El Món a RAC1, on ha explicat que, per tal de donar resposta a la llista d'espera per tenir plaça a una residència pública, aprofitaran la xarxa de resdiències privades.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ho faran, ha detallat, a partir d'un "decret d'acreditació d'aquests centres com a residències col·laboradores i acreditades". És per això que expediran un xec-servei a les persones que estiguin en espera.

També ha explicat que el seu departament opta per aquesta opció perquè no disposa de finançament "per invertir en construir noves residències".

Sobre la resta de mesures que vol aplicar, ha anunciat que els propers dies farà públic en una roda de premsa com donaran resposta "als 40.000 catalans amb dret a rebre ajudes per dependència i que estan a l'espera".

En relació als fets succeïts a Salt els darrers dies, Cleries ha assegurat que "en el termini de 15 dies s'han de començar a notar les conseqüències de les primeres actuacions". I que per ell "el tema bàsic és actualment mantenir la seguretat perquè la gent pugui estar en llibertat pels carrers de Salt".

stats