Política 29/06/2013

Unió mostra el seu "suport explícit" amb la transició nacional i situa ara la consulta al 2014

El consell nacional democristià tanca files amb el líder del partit, Josep A. Duran i Lleida, i evita el debat sobre la seva continuïtat al capdavant de la secretaria general de CiU, que s'abordarà dilluns

Oriol March
1 min
Josep Antoni Duran i Lleida, en el Consell Nacional d'UDC d'aquest dissabte / CÈLIA ATSET

BarcelonaUnió ha mostrat aquest dissabte, en el seu consell nacional, un "suport explícit" a la transició nacional i a la consulta sobiranista per al 2014. És el segon cop aquesta setmana que els dirigents democristians situen el referèndum en aquesta data, després de setmanes en què el líder del partit, Josep A. Duran i Lleida, ja veiés circumstàncies objectives per ajornar la consulta. "Que ningú dubti del nostre compromís", ha reflexionat el secretari general del partit, Josep Maria Pelegrí, en la roda de premsa posterior al consell nacional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el mateix Pelegrí, el consell nacional ha servit per "tancar files" amb Duran, que ha rebut un "llarg i sentit" aplaudiment després de la seva intervenció per obrir la reunió. En aquesta mateixa intervenció, el líder ha volgut evitar tractar la seva continuïtat al capdavant de la secretaria general de CiU.

Ramon Espadaler, president del consell nacional, ha volgut valorar molt positivament que s'acceptés la proposta de Duran de situar Joan Rigol, dirigent històric d'Unió, com a redactor del text unitari del Pacte Nacional pel Dret a Decidir.

stats