Política 17/02/2014

Unió ajorna fins a aquest dissabte la tria del seu candidat a les eleccions europees

El secretari general del partit, Josep Maria Pelegrí, anuncia que se celebrarà un comitè de govern extraordinari abans del congrés de reforma d'estatuts que els democristians celebren el dia 22

Oriol March
1 min

BarcelonaEl secretari general d'Unió, Josep Maria Pelegrí, ha avançat aquest dilluns al matí que el partit triarà aquest dissabte la candidatura democristiana a les eleccions europees del proper mes de maig. En un principi estava previst que els noms es fessin públics aquest dilluns, però la direcció ha decidit convocar un comitè de govern extraordinari per al proper dia 22, que anirà seguit d'un consell nacional (encarregat de validar la llista que proposi el comitè de govern) i, posteriorment, s'iniciarà el congrés extraordinari de reforma d'estatuts previst per a dissabte.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Hem cregut oportú que el comitè de govern faci les seves valoracions durant aquesta setmana", ha apuntat Pelegrí, tenint en compte que estava previst que aquest dilluns ja se sabés qui presentaria el partit a les europees. Qui té més números d'encapçalar la llista és l'actual eurodiputat del partit, Salvador Sedó, però cap dirigent del partit ho confirma al 100%.

Esmenes vives

Pelegrí ha explicat que la militància ha presentat 755 esmenes a la ponència d'estatuts que s'haurà d'aprovar aquest dissabte, i que n'hi ha almenys un centenar que estan vives. La direcció té intenció d'arribar al màxim d'acords possible al llarg de la setmana per reduir el nombre d'esmenes vives de cara al congrés.

stats