Política 15/12/2012

La CUP acusa Vila d'Abadal de xantatge per aprovar els pressupostos de Vic

Asseguren que l'alcalde vol posar la renúncia de la diputada electa al Parlament abans de la votació dels comptes a l'ordre del dia si no accepta donar-hi suport

Acn
2 min
Georgina Rieradevall, durant la renúncia a l'acta de regidora de Vic. / ACN

VicLa CUP ha acusat l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, de fer xantatge a la regidora Georgina Rieradevall, avançant el punt de l'ordre del dia que inclou la seva renúncia al principi del ple de dilluns perquè així no pugui participar en el debat dels pressupostos i l'hagi d'abandonar sense poder emetre el seu vot en contra. D'aquesta manera, sosté la CUP, els comptes quedarien aprovats amb un empat a deu, gràcies al vot de qualitat de l'alcalde que permetria donar llum verda als pressupostos. La CUP ha denunciat que aquesta actuació és "clarament antidemocràtica", i ha emplaçat els grups de l'oposició i els tres del govern (CDC, UDC i ERC) a manifestar-se contra l'actuació de l'alcalde.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat, la CUP explica que en la comissió d'Hisenda de dimarts a la tarda, el regidor Nil Puigivila va anunciar que la seva formació molt probablement votaria en contra dels pressupostos. A la sortida, el membre de l'equip de govern, Toni Serrat, hauria emplaçat la CUP a "repensar-se el vot", ja que si bé l'alcalde havia inclòs la renúncia de Rieradevall −que va ser escollida diputada al Parlament− al final del ple, també ho podia fer al principi perquè hagués d'abandonar el ple i no pogués participar en la votació.

Segons la CUP, el mateix alcalde va trucar dijous al matí a la regidora sortint per demanar-li que canviés el sentit del seu vot, i al vespre, en la convocatòria del ple, es van canviar d'ordre els punts de l'ordre del dia i es va posar la renúncia de Rieradevall en primer lloc.

La CUP ha denunciat que l'actuació de l'equip de govern de Vic és "molt pròpia d'altres temps passats". També ha afirmat que la seva actuació és "clarament antidemocràtica", i per aquest motiu ha demanat que dimiteixi, per la "manca de qualitat democràtica i per la seva nul·la capacitat d'arribar a acords i consensos".

stats