CONGRÉS D'UNIÓ
Política 13/04/2012

Vila d'Abadal assegura que tres dècades de mandat de Duran han debilitat Unió

"Molta gent s'ha sentit exclosa i ha abandonat el partit", assegura l'alcalde de Vic, aspirant a succeir Josep A. Duran i Lleida al capdavant dels democratacristians

Efe
1 min

BarcelonaL'alcalde de Vic (Osona) i aspirant a successor de Josep Antoni Duran i Lleida al capdavant d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Josep Maria Vila d'Abadal, ha assegurat avui que les tres dècades que el líder democratacristià fa que és al capdavant de la formació l'han "debilitada".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a Catalunya Ràdio, Vila d'Abadal ha considerat que l'"estabilitat" que Duran ha aconseguit en el si del partit ha comportat que UDC estigui "molt feble" i que no hi hagi democràcia interna en l'actualitat, i que com a conseqüència d'això "molta gent" s'ha vist "exclosa" i ha abandonat el partit.

L'alcalde de Vic ja es va postular al febrer per presentar una candidatura alternativa a l'oficialista que imprimeixi un gir independentista a la formació i ha demanat a Duran i Lleida en repetides ocasions que deixi pas en el si del partit.

"Hi ha molta militància que no ha pogut expressar el seu pensament gens ni mica" en aquests últims anys, ha explicat el diputat democratacristià, cosa que ha contraposat a la seva proposta, en la qual es vol donar "més veu" a la militància.

Vila d'Abadal també ha assegurat que, si resulta elegit en el XXV congrés ordinari que Unió celebrarà entre el 12 i 13 de maig a Sitges (Garraf), limitarà la durada dels mandats i recuperarà les llistes obertes.

stats