CONGRÉS D'UNIÓ
Política 30/03/2012

Vila d'Abadal denuncia maniobres de l'aparell d'Unió per dificultar la seva candidatura

L'alcalde de Vic anuncia que ja té 282 avals, 102 més dels necessaris per optar a liderar el partit, i fixa com a prioritats obrir el partit i defensar sense eufemismes la independència de Catalunya

Oriol March
1 min
L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, durant la roda de premsa de presentació dels avals per disputar el lideratge a Duran / ACN

VicEl congrés que Unió celebrarà els dies 12 i 13 de maig a Sitges escalfa motors. Hi concorreran dos candidats: l'actual líder, Josep A. Duran i Lleida, i l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, que avui al matí ha denunciat maniobres de l'executiva per dificultar-li el camí cap al lideratge d'Unió. "Vull demanar a l'aparell democristià que no demani el suport d'aquells que ja m'han avalat a mi amb l'objectiu d'anular les meves signatures", ha reclamat Vila d'Abadal des de la seu d'Unió de Vic.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'alcalde de la capital d'Osona ja té 282 avals per presentar-se a liderar el partit democristià: 80 avals a les comarques de Barcelona, 37 a les Terres de l'Ebre, 41 a Tarragona, 37 a Girona, 31 a Lleida i 56 a Barcelona ciutat. Entre tots plegats en sumen 102 més que els 180 necessaris que fixen els estatuts del partit per optar a dirigir el partit.

Pel que fa al seu projecte per renovar Unió, Vila d'Abadal ha fixat com a objectius apostar per la independència sense eufemismes i, en clau interna, limitar els mandats orgànics per tal que "no hi hagi professionals de la política" al comitè de govern del partit.

stats