DEBAT INTERN A UNIÓ
Política 01/09/2012

El Col·lectiu Independentista d'Unió ja treballa per recuperar els valors sobiranistes i ecologistes a UDC

El corrent critic liderat per l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, s'ha constituït aquest dissabte i ja compta amb 400 simpatitzants

Acn
2 min
L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, durant la reunió amb una cinquantena de simpatitzants que ha realitzat a Cassà de la Selva (Gironès)

Cassà de la SelvaLa nova corrent de pressió independentista d'Unió s'ha constituït aquest dissabte sota el nom de Col·lectiu Independentista d'Unió. Encapçalat per l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, aquest nou corrent ja compta amb més de 400 simpatitzants i busca la independència de Catalunya recuperant els orígens del partit i es basa amb un pensament "humanista, de recerca de justícia social, europeista i ecologista". De moment, ja ha acordat que participarà en la manifestació de la Diada sota el lema de l'Assemblea Nacional Catalana, "Catalunya, nou estat d'Europa". A partir d'ara, té previst treballar en la creació d'uns nous estatuts que portaria al congrés extraordinari d'UDC d'aquí a dos anys. El nou corrent intern d'Unió té com a màxim objectiu pressionar el partit perquè faci una deriva interna i defensi la independència de Catalunya. Segons el cap de la nova vessant, Josep Maria Vila d'Abadal, el corrent retorna als "orígens del partit d'Unió Democràtica" i defensa un pensament "català, independent i propi". Vila d'Abadal ha explicat que la nova vessant té en compte les dificultats econòmiques que pateix la societat actual i, per aquest motiu, es basa en un pensament humanista, de lluita contra les desigualtats socials i una ideologia clarament ecologista. "Aquests és un dels aspectes que s'han deixat de banda des del partit", ha apuntat Vila d'Abadal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons l'alcalde de Vic, la nova vessant ja compta amb uns 400 simpatitzants –la gran majoria de persones que el van avalar per presentar una candidatura alternativa per liderar el partit– i té previst continuar treballant per unir més militants, polítics de diversos partits i altres simpatitzants dins d'aquest nou corrent. "Creiem que val la pena treballar per Catalunya i cal apostar per això, volem que sigui un corrent molt social", ha assenyalat Vila d'Abadal.

De moment, el corrent ja ha aprovat que participarà a la manifestació de la Diada organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana i sota el mateix lema que aquesta organització. Segons l'alcalde de Vic, el nou corrent "no busca la confrontació" amb l'actual líder d'Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida, i tampoc té "com a objectiu trencar els lligams amb Convergència", ha ressaltat. "És un corrent de pressió per recuperar uns ideals que s'han oblidat i que creiem que cal treballar-hi", ha assegurat.

Després de dues primeres reunions a Vic i Tarragona, en un principi, la xerrada a Girona havia de ser un punt de trobada dels simpatitzants de Vila d'Abadal però, finalment, ha estat l'acte de constitució d'aquest nou moviment que ha comptat amb una cinquantena de participants.

Uns estatuts alternatius independentistes

Vila d'Abadal ha explicat que, a partir d'ara, començaran a treballar per redactar uns nous estatuts i programa de caràcter independentista que presentaran al proper congrés extraordinari que té previst realitzar el partit d'aquí a dos anys. "Ja hi estem treballant i volem portar-los perquè siguin aprovats per la militància", ha assegurat. D'altra banda, també estan creant una pàgina web que estarà connectada amb el portal del partit on es podran consultar totes les reunions i els projectes impulsats des d'aquest corrent.

stats