ASSEMBLEA DE REAGRUPAMENT
Política 19/06/2011

Vila d'Abadal es proposa portar la "regeneració democràtica" i l'independentisme a Unió

L'alcalde de Vic també ha anunciat que crearà l'associació de municipis per la independència i Joan Carretero li ha obert les portes a Reagrupament si té problemes al seu partit

Roger Tugas
1 min
Josep Maria Vila d'Abadal, alcalde de Vic

BarcelonaL'acalde de Vic i militant díscol d'Unió, Josep Maria Vila d'Abadal, ha obert aquest matí l'assemblea de Reagrupament, que ha tingut lloc a la capital osonenca, amb el repte de canviar el seu partit, introduint elements de "regeneració democràtica" i convertint l'independentisme en "un valor central" de la formació democristiana. Segons assistents al conclau, Vila d'Abadal ha pronosticat que aquesta serà una "lluita dura", ja que s'haurà d'enfrontar a l'actual líder, Josep Antoni Duran i Lleida –a qui no ha citat directament en cap moment–.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'alcalde també ha anunciat que impulsarà l'associació de municipis per la independència –una de les propostes incloses en el programa polític de Reagrupament–, un ideal que, com ha recordat, era compartit pels fundadors d'Unió, com el seu avi. En la seva intervenció posterior, el líder de Reagrupament, Joan Carretero, ha obert les portes al seu partit "si té problemes" a la formació democristiana.

Al seu torn, els 500 associats a Reagrupament presents a l'assemblea han aprovat la ponència política i organitzativa i han escollit els 18 membres de la direcció –que s'uneixen als 12 representants del territori–. Es marquen com a objectius implantar-se arreu del país i promoure el partit com "una organització que pot donar resposta als problemes de la gent, més enllà de la independència". Entre llistes pròpies i coalicions, Reagrupament va aconseguir uns 50 regidors a les eleccions municipals del 22-M.

stats