Política 16/07/2014

Rull demana que la reunió Mas-Rajoy serveixi perquè no recorri la llei de consultes però té "poques esperances"

Subratlla que el president de la Generalitat signarà el decret de la consulta sota l'empara d'una llei que no estigui suspesa

Acn
1 min

BarcelonaEl secretari d'organització de CDC, Josep Rull, ha demanat aquest dimecres que la reunió entre el president de la Generalitat, Artur Mas, i el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, serveixi perquè l'executiu central no recorri la llei de consultes, però ha reconegut que té "poques esperances". En declaracions a la Cadena SER, ha argumentat que hi ha una "actitud molt tancada, molt contundent de Rajoy", i ha opinat que "continuarà amb aquest corrent de dir 'de cap manera negociaré res'". Al seu parer, això és d'una "insensatesa extraordinària". En tot cas, Rull ha subratllat que Mas signarà el decret de convocatòria de la consulta sota l'empara d'una llei que no estigui suspesa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rull ha argumentat que la llei de consultes és "perfectament constitucional i estatutària", perquè la Generalitat té competències per demanar l'opinió dels ciutadans. En aquest sentit, ha considerat "surrealista" que el govern espanyol ja digués que la recorreria quan estava redactada en un 15%.

"Demanem que el govern espanyol sigui seriós, que miri la llei, que la jutgi en els seus termes precisos", ha reclamat el convergent, relator precisament de la llei que ha estat aprovada aquest mateix dimecres en comissió parlamentària.

stats