Política 08/07/2015

CDC manté oberta la possibilitat que Mas formi part de la llista civil que proposen partits i entitats

El coordinador general del partit, Josep Rull, assegura que en els propers dies hi haurà una cimera entre formacions polítiques i organitzacions sobiranistes per tancar una proposta "jurídicament inatacable" i "comprensible" per a la ciutadania

Oriol March
1 min
Rull rebaixa tensions amb ERC i defensa  La unitat d’acció

BarcelonaEl coordinador general de CDC, Josep Rull, ha valorat aquest dimecres a la tarda, des dels passadissos del Parlament, els nous progressos de la llista civil unitària sense polítics que defensen l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural, ERC i CUP. Malgrat que la proposta de l'ANC parla explícitament d'una candidatura que no contingui "polítics en actiu", Rull ha considerat que cal "parlar" de què vol dir això, "perquè hi ha persones que ja han anunciat que no es tornaran a presentar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Es referia d'aquesta manera al president de la Generalitat, Artur Mas, i al diputat David Fernàndez (CUP). "N'hem de parlar a fons, ara arriba l'hora dels detalls", ha defensat el coordinador general de CDC, que ha apostat per teixir una proposta "jurídicament inatacable" que sigui "comprensible" per a la ciutadania.

Rull ja volgut posar en valor que s'està recuperant la unitat, un component que "multiplica", i en cap moment s'ha tancat a la proposta de celebrar dues eleccions en poc temps: unes plebiscitàries que es converteixin en referèndum i unes constituents posteriors.

El secretariat de l'ANC, en una reunió que es va allargar prop de cinc hores, va decidir avalar la proposta de llista civil sense polítics en actiu que ERC i CUP defensaven conjuntament hores abans. La portaveu de CDC, Mercè Conesa, va assenyalar aquest dilluns que una llista de les entitats sense polítics "seria la llista de Convergència".

stats