LLEI DE CONSULTES
Política 19/09/2014

Rull, sobre el recurs del 9-N al TC: "No demanarem permís, ni demanarem perdó"

El líder de CDC defensa que "una immensa quantitat de catalans hem decidit que ha arribat l'hora de la democràcia i la llibertat i, per això, serem imparables"

R. Tugas / S. González
2 min
Josep Rull, diputat de CiU, en la seva intervenció al debat final sobre la llei de consultes al Parlament / PERE VIRGILI

BarcelonaEl coordinador general de CDC, Josep Rull, ha defensat aquest divendres la llei de consultes i la seva necessitat, ja que "hi ha gent que vol votar sí o no, però no vol que el seu dret a opinar sigui arrabassat". A més, ha recordat que a països com Suïssa o EUA els seus ciutadans ja expressen "la seva opinió a través de referèndums i consultes, això que inquieta alguns". Així mateix, ha negat que el 8 d'abril demanessin permís al Congrés per fer el referèndum, sinó que s'hi va anar a "demanar un pacte, perquè no tenim mentalitat de súbdit". "És sorprenent que aquells que van combatre la Constitució la vulguin usar ara com a arma llancívola", ha afegit, en referència a l'oposició del PP –llavors Aliança Popular– a l'aprovació de la carta magna.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, Rull ha defensat que el 9-N "no és el problema, és l'oportunitat", és "el punt de confluència democràtica entre Catalunya i l'Estat". El dirigent convergent, a més, ha recordat que el primer ministre britànic, David Cameron, va defensar que, tot i rebutjar la independència d'Escòcia, no volia ningú dins del Regne Unit en contra de la seva voluntat, i ha reclamat una actitud similar a Mariano Rajoy.

Finalment, Rull ha assegurat que "la força de Catalunya és que no preguntem d'on ve cadascú sinó on volem anar", en referència al fet que el procés no depèn dels orígens nacionals de cada català. Igualment, el diputat de CiU ha negat que el Tribunal Constitucional pugui frenar la consulta: "No demanarem permís, ni demanarem perdó". "Volem aquests drets perquè els catalans sabem més que ningú què és no tenir-los, [...] una immensa quantitat de catalans hem decidit que ha arribat l'hora de la democràcia i la llibertat i, per això, serem imparables", ha conclòs.

stats