POLÍTICA
Política 20/04/2013

Rull considera que portar el CATN al Constitucional és un símptoma de "debilitat" de l'Estat

El secretari d'Organització de CDC ha assenyalat que "si ho fan, és perquè avancem", i ha assegurat que és una prova "evident i clara" de que el procés "va de debò"

Acn
1 min

CardonaEl secretari d'Organització de CDC, Josep Rull, ha considerat aquest dissabte que l'amenaça de portar el Consell Assessor per a la Transició Nacional al Tribunal Constitucional és un símptoma de "debilitat" del govern espanyol. Rull ha assenyalat que "si ho fan, és perquè avancem". I ha afegit que aquesta amenaça és la prova "més clara i evident" de que el procés "va de debò". El secretari d'Organització ha reconegut en l'acció del govern espanyol una actitud "fràgil", "i sempre emparada en l'amenaça". D'altra banda, ha destacat que en un país "seriós", com el Canadà, s'haurien de buscar elements democràtics perquè un poble "es pugui expressar lliurement", en comptes de generar "el discurs de la por".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'altra banda, Rull ha defensat la Hisenda pròpia i ha assegurat que servirà per "agafar musculatura" de cara al futur. De moment, però, ha assenyalat que fins que no sigui una realitat, la Generalitat recaptarà els diners però els transvasarà a l'administració espanyola. El líder convergent ha assenyalat que la Generalitat garanteix que els contribuents puguin pagar tots aquests impostos a la hisenda catalana de manera "segura i sense cap mena de temor o por" a possibles conseqüències legals. Segons Rull, l'objectiu final, un estat propi, passa per disposar també d'una agència tributària catalana que sigui "completament operativa" quan la situació s'esdevingui.

stats