NOU FINANÇAMENT
Política 21/07/2012

Rull demana al PSC que estigui "a l'alçada" i doni suport a un pacte fiscal "esperançador" per al país

El secretari d'organització de CDC respon a Pere Navarro que "el que genera frustració són els plantejaments curts de mires"

Acn
2 min
El secretari d'Organització de CDC, Josep Rull, atén els mitjans de comunicació a Vilafranca del Penedès.

Vilafranca del PenedèsEl secretari d'organització de CDC, Josep Rull, demana a tots els partits que treballin per aconseguir consolidar l'estat del benestar i ajudar l'economia productiva. En aquest sentit, ha traslladat al PSC la "responsabilitat" de donar suport a la proposta de pacte fiscal del Govern perquè, segons els convergents, "dibuixarà horitzons d'esperança col·lectiva". "Cal que estiguin a l'alçada" ha afegit. Rull ha respost així al primer secretari del PSC, Pere Navarro, que aquest dissabte assegurava que la proposta de pacte fiscal de l'executiu porta el país "cap al xoc de trens, la frustració i l'electoralisme". "El que genera frustració són els plantejaments curts de mires", li retreu Rull. El dirigent nacionalista ha fet aquestes declaracions precisament en l'últim acte de formació interna de CDC sobre el pacte fiscal, un seguit de trobades en què les bases de la formació han pressionat per mantenir el llistó del concert econòmic.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Poc després de la compareixença de Pere Navarro al Consell Nacional del seu partit, les crítiques han arribat al primer secretari del PSC des de CDC. El secretari d'organització de Convergència, Josep Rull, assegura que en moments tan durs la política ha de ser capaç de dibuixar horitzons d'esperança col·lectiva que, per CDC, passen "per la Hisenda pròpia, la sobirania i el dret a decidir, davant els que es queden ancorats en la frustració permanent". Rull ha dit aquestes paraules en al·lusió directa a Navarro, que considera que la proposta de pacte fiscal de l'executiu porta el país "cap al xoc de trens, la frustració i l'electoralisme". El resultat, afegia Navarro, serà "0 euros, 0 capacitat de decidir i molta frustració". "El que genera més frustració és que els governants s'ancorin en la resignació i plantejaments curts de mires", replica Rull.

El secretari d'organització de CDC insisteix que "Catalunya genera prou riquesa com per no haver de patir ni de demanar als ciutadans el nivell d'esforç que es demana ara mateix". És per això que aposta per "canviar les regles del joc" amb l'Estat i per un pacte fiscal "just i equitatiu" que garanteixi l'estat del benestar i ajudi l'economia productiva. És en aquest context que demana "responsabilitat" i "generositat" al PSC perquè el pròxim dimecres es posi del costat del Govern i de la seva proposta de pacte fiscal. "El país es mereix que la política defensi el mateix que defensa la població, que Catalunya pugui viure del seu propi esforç", argumenta. "El problema és d'ingressos, i els recursos, que hi són. Són els que generem els catalans", afegeix Rull.

Tot i els estira-i-arronses d'aquests darrers dies, des de CDC es mostren optimistes i creuen que dimecres hi haurà una majoria parlamentària "consistent i sòlida" que doni suport a aquesta proposta. Segons Rull, però, "la gran majoria la constitueix el poble de Catalunya i a partir de dimecres ja no serà la proposta del Govern ni de cap partit, sinó la del poble de Catalunya, i aquesta majoria social ja hi és".

stats