Política 21/11/2014

Rull veu "molts forats" en el calendari per fer eleccions el 2015 i vol "celebrar" la culminació del procés per la Diada

El coordinador general de CDC defensa que "el que Rajoy és incapaç de guanyar a les urnes ho vol guanyar als tribunals"

Oriol March
2 min

BarcelonaEl coordinador general de CDC, Josep Rull, ha assegurat aquest divendres en un esmorzar informatiu organitzat per Nueva Economía Fórum que el que Mariano Rajoy "és incapaç de guanyar a les urnes ho vol guanyar als tribunals". "Quan l'Estat fa servir com a primera raó el Codi Penal, s'allunya encara més de la voluntat dels catalans", ha defensat Rull davant la plana major de Convergència i un auditori majoritàriament empresarial.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Quan tastes la llibertat, en vols més. Quan comences a exercir aquesta llibertat, la voluntat lògica de qualsevol societat avançada és voler-ne més", ha assenyalat en referència a l'èxit de participació del 9-N. "El pilar bàsic del sobiranisme és l'esperança", ha indicat el coordinador general de CDC, que ha fet una crida a emmirallar-se en Àustria i Dinamarca per buscar referents per a la Catalunya independent. "La independència pot ser una oportunitat beneficiosa per a Europa", ha considerat Rull, que ha donat per fet que el país "no es trencarà" i que qui voti no acceptarà la independència.

La via per arribar-hi, segons Rull, passa per "eixamplar la base" del sobiranisme per "garantir" la victòria i per "construir les estructures d'estat necessàries" per fer viable el nou país i el seu reconeixement internacional. "Aquest país ha demostrat que milers d'onades d'esperança faran que aquest procés sigui victoriós", ha apuntat el dirigent nacionalista, que ha citat Robert Kennedy en aquesta part del discurs.

Tot i veure "molts forats" al calendari del 2015 per fer unes eleccions plebiscitàries, Rull ha evitat fer concrecions a l'espera de la conferència que farà el president de la Generalitat, Artur Mas. "Si som capaços de construir un bon 'què' i un bon 'com' ens posarem d'acord amb el 'quan'", ha assenyalat el coordinador general de CDC. Sobre la proposta del president d'ERC, Oriol Junqueras, de teixir diverses plataformes sobiranistes sota el mateix paraigua per anar a les eleccions, ha indicat que el plantejament convergent és "diferent". En tot cas, Rull espera que la Diada de l'any vinent ja se celebri la "culminació" del procés.

Visita de Rajoy

"No espero res positiu de la visita de Mariano Rajoy. Ha fet cas omís a la invitació de Mas a parlar-ne. Optarà més per un acte de partit. S'adreçarà als seus, i el problema que té és que els seus, en termes partidistes, encara som menys, i cada vegada estan més aculats", ha indicat Rull, que troba "cínica" l'actitud de Rajoy de demanar diàleg a a la Generalitat renunciant a la consulta.

Regeneració i irrupció de Podem

Preguntat per les enquestes, que detecten una irrupció de Podem al Parlament com a tercera força, ha indicat que cal vincular la independència amb la regeneració democràtica.

stats