Política 07/11/2013

Rull: "Convergència se sent extraordinàriament còmoda amb el concepte d'independència"

El secretari d'organització de CDC considera que Catalunya és capaç de "construir un país que valgui la pena" amb les eines d'un estat

Oriol March
1 min

Barcelona"Convergència se sent extraordinàriament còmoda amb el concepte d'independència". Així s'ha expressat el secretari d'organització de CDC, Josep Rull, durant la presentació del llibre 'Com Àustria o Dinamarca', dels economistes Miquel Puig, Modest Guinjoan i Xavier Cuadras, que s'ha dut a terme aquest dijous a la tarda a la fundació CatDem. "Catalunya és capaç de construir un país que valgui la pena" amb les eines d'un estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Només hem de tenir por de la nostra por", ha apuntat el dirigent de CDC, que ha situat com a "prioritat" la celebració d'una consulta el 2014 per tal que els catalans decideixin el futur del país. Al mateix temps, Rull ha volgut puntualitzar que la independència "no és una panacea" i ha deixat clar que el procés "és difícil".

Rull ha traçat el rumb que té marcat CDC, format per tres fases. La primera correspon al que ells anomenen D-1 (D menys 1), corresponent a guanyar la majoria social perquè el 'sí' guanyi la consulta. La segona fase és la del dia D, el dia de la consulta. La fase D+1 es tracta de construir totes les estructures d'estat necessàries per garantir la viabilitat del nou estat.

stats