CANVI DE CICLE
Política 17/04/2013

Rull: "Hem de ser amos del nostre destí, perquè Catalunya és viable com a estat independent"

El secretari d'organització de CDC assegura en una conferència que el partit no descarta "cap de les opcions que, en darrera instància, permetin als ciutadans decidir a les urnes el futur del país"

Oriol March
2 min

BarcelonaEl secretari d'organització de CDC, Josep Rull, ha fet una crida aquest dimecres perquè els catalans "siguin els amos del seu propi destí" perquè Catalunya és "perfectament viable com a estat independent dins la Unió Europea". "L'aposta de CDC és dret a decidir cap a l'estat propi, és el contracte que vam subscriure les últimes eleccions", ha aprofundit Rull en un acte de la campanya 'Què està passant a Catalunya', que porta els dirigents nacionalistes pel territori per explicar el camí cap a l'estat propi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El secretari d'organització de CDC ha apuntat que el partit no descarta "cap de les opcions que, en darrera instància, permetin als ciutadans decidir a les urnes el futur del país". En aquest sentit, Rull ha assegurat que "el primer és negociar amb l'estat espanyol que es pugui fer la consulta a l'estil del Regne Unit. Però tenim molt clar que, si finalment no podem fer-la de manera pactada, el Parlament elaborarà la legislació necessària per celebrar una consulta en què el poble de Catalunya es pugui expressar lliurement".

"Sense Convergència no hi ha independència"

L'acte l'ha obert Damià Calvet, director de l'Incasòl i company de Rull a la JNC. "La decisió estratègica està presa, i sense Convergència no hi ha independència", ha assegurat Calvet. Calvet ha apuntat que el diàleg "és tàctic" i que l'estratègia és la "llibertat", en referència al fet que cal tenir contacte amb el govern espanyol per qüestions de gestió però que l'objectiu final ha de ser treballar per l'estat propi. "Independència o decadència", ha resumit.

L'alt càrrec de CDC ha estat crític amb els casos de corrupció i ha fet una demanda explícita de "regeneració política". "Estem sota sospita", ha apuntat Calvet, que ha lamentat que "potser massa sovint els partits hem defensat l''statu quo' i hem fallat massa vegades".

stats