CONVENCIÓ NACIONAL DE CDC
Política 15/03/2014

CDC defensa la independència de Catalunya com el millor instrument per seduir la ciutadania

Els nacionalistes acusen l'Estat de tenir només la gran aspiració d'"obstaculitzar el nou estat català" a través d'amenaces "fatxendes" i "lamentables"

Oriol March
2 min

BarcelonaTret de sortida a la convenció nacional que CDC celebra aquest cap de setmana i que porta com a lema 'Compromesos amb les persones'. Els encarregats d'engegar-la han estat el secretari d'organització, Josep Rull; el vicesecretari de coordinació institucional, Lluís Corominas; i el portaveu de CiU al Senat i president de la convenció, Josep Lluís Cleries.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"L’objectiu no és l’estat propi, no és la independència. La independència és un mitjà", ha defensat Rull en el seu discurs, en què ha insistit que cal eixamplar la base social a favor del dret a decidir. "Ens fixem el repte d'aconseguir l'estat perquè és el millor instrument per seduir la gent", ha considerat el dirigent nacionalista.

Rull ha acusat l'Estat de tenir la gran aspiració d'"obstaculitzar" el nou estat català i ha assegurat que "no se'n sortiran". "Aspirem a viure del nostre propi esforç", ha assegurat tot qualificant de "fatxendes" les amenaces que arriben de Madrid.

Corominas, en la seva intervenció, ha assegurat que en aquesta convenció "s'està definint el cos doctrinal de CDC de cara al futur" i ha assenyalat que el partit "està escrivint com ha de ser la Catalunya independent". "Exemplaritat, interès general, humilitat, austeritat, capacitat de servei. Sense això no hi ha sobirania plena. Sense aquests valors no hi ha estat propi", ha volgut resumir el vicesecretari de coordinació institucional dels nacionalistes.

"Siguem dignes de la història d'aquest partit. Canviant coses que no s'han fet prou bé els últims anys", ha sentenciat Corominas.

Societat del benestar i economia al servei de les persones

Cleries, en el seu discurs, ha assenyalat que el dret a decidir és "per ser fidels al nostre poble i a la nostra història". Ha apuntat que el desig de CDC és una societat del benestar amb una economia al servei de les persones que generi cohesió social i cohesió territorial. "Un estat que pensi en la gent", ha apuntat Cleries.

L'exconseller de Benestar i portaveu de CiU al Senat ha reclamat un "nou model de governança" que "doni seguretat a la gent". "CiU està donant respostes des del govern però també imagina el futur", ha apuntat Cleries.

Diumenge, Mas i Tremosa

Al llarg de la trobada, que s'allargarà fins demà diumenge i que clouran el candidat de CiU a les europees, Ramon Tremosa, i el president de la Generalitat, Artur Mas, s'han de debatre quatre documents que tenen a veure amb l'estat del benestar, Europa, model econòmic i regeneració democràtica. Abans dels parlaments de Cleries, Rull i Corominas, s'ha dut a terme la presentació del document sobre l'estat del benestar. Carles Campuzano, relator de la convenció nacional, ha apuntat que cal un "rearmament ideològic" del partit.

stats