Política 24/02/2014

CDC proposa oficialment Ramon Tremosa com a candidat a les eleccions europees

L'anunci arriba després que Salvador Sedó (Unió), enfrontat amb l'eurodiputat de CDC, hagi renunciat a ser a la llista

Oriol March
1 min

BarcelonaRamon Tremosa serà el candidat de CiU a les eleccions europees. Així ho ha anunciat el vicesecretari de coordinació institucional de CDC, Lluís Corominas, que ha anunciat que el secretariat permanent del partit ha decidit nomenar Tremosa de cara a la reunió de l'executiva de la setmana vinent, que haurà de validar la proposta. El consell nacional dels nacionalistes serà l'encarregat d'acabar de validar la decisió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta decisió arriba després que Salvador Sedó, eurodiputat d'Unió durant aquesta legislatura, renunciés a ser a la llista europea. En el consell nacional que els democristians van celebrar aquest dissabte, Sedó va denunciar "atacs personals" per argumentar una decisió que s'ha pres, segons fonts consultades, per la "pressió" de CDC. Era notòria la mala relació entre Sedó i Tremosa, fins al punt que l'eurodiputat nacionalista havia advertit que si coincidia amb el seu company democristià a la llista, preferia no ser-hi.

"Ens hem fet un fart de dir que els dos partits són sobirans per escollir els seus representants. Cadascú presenta els seus candidats", ha apuntat Corominas en la roda de premsa posterior al secretariat permanent del partit. El dirigent nacionalista ha fet una crida a pensar en el futur i a no donar "tanta importància" a les relacions entre Tremosa i Sedó.

stats