Política 31/03/2015

CDC i ERC esperen sumar ICV-EUiA, CUP i Podem al procés constituent del nou estat català

Josep Rull i Marta Rovira posen en relleu que nacionalistes i republicans s'han posat d'acord "en com fer la independència"

Ara
1 min
Josep Rull, en la cloenda de la XXXII Escola d'Estiu Ramon Trias Fargas de la JNC, a Sant Esteve de Palautordera / ACN

BarcelonaSatisfacció a Convergència i a ERC després de l'acord subscrit ahir amb les entitats del sobiranisme civil per les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre. El coordinador general dels nacionalistes, Josep Rull, i la secretària general dels republicans, Marta Rovira, han posat en relleu en una entrevista conjunta a Catalunya Ràdio que els dos partits han estat capaços de "posar-se d'acord en com fer la independència". Els dos dirigents s'han volgut conjurar per sumar ICV-EUiA, la CUP i fins i tot Podem al procés constituent del nou estat català que contempla el document signat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista posterior, també conjunta, al programa 'El món a RAC1', Rull ha assegurat que l'acord suposa un missatge de cara endins i de cara enfora. "També serveix per dir a Madrid que el procés va endavant, ara que alguns ja el donen per mort", ha insistit el coordinador general de CDC. "Quatre mesos després del 9-N ens hem posat d'acord", ha apuntat Rovira, que ha demanat "implicar" en el procés constituent aquells que no hagin votat a favor de la independència el proper 27-S". "Això és més democràcia", ha indicat.

Rull ha revelat que bona part del full de ruta ha estat redactat per Josep Ferrer, d'EUiA, un partit que ahir va proferir duríssimes crítiques contra l'acord entre CDC, ERC i les entitats. "El procés ha mort", va proclamar ahir el màxim dirigent d'EUiA, Joan Josep Nuet, tan bon punt es va conèixer l'acord.

El coordinador general de Convergència i Rovira han indicat que la independència "costarà molt" i han fet una crida a anar "molt compactats" per fer "plausible" l'estat propi.

stats