Política 15/01/2015

CDC promet "dedicar-se a fons" per fer possible la victòria de la independència a les eleccions del 27-S

Josep Rull, coordinador general del partit, expressa "respecte" per la decisió d'Unió d'ajornar el debat sobre la independència més enllà de les municipals

Oriol March
2 min
El coordinador general de CDC, Josep Rull, acompanyat de Mercè Conesa, portaveu del partit / ACN

BarcelonaEl coordinador general de CDC, Josep Rull, ha assegurat aquest dijous al matí que la data de les eleccions plebiscitàries del 27-S indica que "això va de debò" perquè "estem parlant de votar sobre la independència de Catalunya". "Fem una valoració extraordinàriament positiva de l'acord" entre Artur Mas i Oriol Junqueras, ha indicat Rull al mateix temps que demanava "disculpes" per la "ruptura del consens" que ha refredat, momentàniament, el procés. "Ara la feina que tenim al davant és ingent, extraordinària", ha indicat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Tenim molta feina. Aquests nou mesos els hem d’aprofitar intensament. El que volem traslladar és que CDC es dedicarà a fons a fer possible la victòria de la independència el 27 de setembre del 2015", ha assenyalar el coordinador general del partit, que ha situat quatre punts clau per aconeguir-ho. Són aquests: eixamplar la majoria social sobiranista, consolidar les estructures d'estat pendents, preparar la comunitat internacional per una victòria del sí i mantenir el govern del dia a dia.

El paper d'Unió

Rull ha volgut expressar "respecte" per la decisió d'Unió d'ajornar fins després de les eleccions municipals el debat sobre la independència en el marc de les plebiscitàries. "Respecte absolut a les decisions que pugui adoptar Unió. Però també desig que aquest espai potent de CiU, en aquesta nova etapa, es pugui consolidar. Tenim el desig de consolidar aquest espai, ara amb un objectiu diferent, que és la independència", ha considerat.

Llista electoral

"L’esquema que s’ha definit finalment no és el de la candidatura única. S’acosta a unes eleccions clàssiques des del punt de vista de les llistes. Cada partit determinarà la seva estratègia. No podem ignorar el fet que són unes eleccions que s’assemblen molt a unes eleccions clàssiques. Hem de ser capaços de fer les millors llistes per aconseguri engruixir l’espai de suport a la independència. Ja veurem quina és l’estratègia més adequada", ha apuntat Rull sobre el format de la llista que el partit bastirà per les eleccions.

Refundació del partit

El coordinador general ha indicat que la refundació de CDC se seguirà duent a terme durant el 2015. "El calendari dóna marge per accelerar les mesures", ha indicat Rull, que ha evitat posar data concreta al congrés de refundació. En tot cas, ha volgut assenyalar que el partit arribarà a les eleccions "molt renovada".

stats