CANVI DE CICLE
Política 02/05/2015

Rull: "Com a força pragmàtica i moderada, CDC creu que el més responsable és fer un pas cap a la llibertat"

El coordinador general de Convergència assegura que el 27-S hi haurà eleccions i que les enquestes només assenyalen que els partidaris del no a la independència es mobilitzen

Acn
2 min
Josep Rull, durant una xerrada-col·loqui a Camallera / ACN

Saus, Camallera i LlampaiesCDC no es planteja fer marxa enrere i no convocar les eleccions plebiscitàries. El coordinador general, Josep Rull, ha assegurat que cap enquesta els farà canviar d'opinió i creu que és "normal" que els catalans que es decanten pel no a la independència es comencin a mobilitzar més ara quan "veuen que això va de debò". "El president Mas té el bon costum de complir allò de promet i s'ha compromès a fer el referèndum que no ens han deixat fer", ha assegurat Rull. El dirigent de CDC afirma que les municipals no es poden desvincular de les plebiscitàries i, per això, exposa que han presentat 900 candidatures disposades "a treballar amb el president Mas per culminar el procés exitosament".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El coordinador general de Convergència, Josep Rull, ha ofert aquest dissabte una xerrada-col·loqui a Camallera, durant el qual ha presentat el cap de llista de CiU a Saus, Camallera i Llampaies. Rull ha afirmat que les eleccions municipals del 24 de maig estan vinculades a les plebiscitàries del setembre i, per això, durant els actes de presentació de candidats també expliquen el full de ruta per a CDC.

"CDC, com a força pragmàtica i moderada, creu que avui el més responsable per a aquest país és fer un pas endavant cap a la llibertat per tenir un estat propi", ha afirmat Rull, que afegeix que els resultats de les enquestes no desviaran l'objectiu final, que és que els catalans puguin votar. Per aquest motiu, ha afirmat que han presentat candidatures arrelades al territori, amb la mirada posada en el projecte de país i la justícia social per poder "guanyar les properes eleccions municipals". "Volem que el 24 de maig les candidatures de CiU al conjunt del país siguin les més votades i la formació que tingui més nombre de vots al conjunt de Catalunya", exposa.

Segons Rull, el que reflecteixen les enquestes no és que l'independentisme s'hagi desinflat. "El que reflecteixen és que la gent ja comença a veure que això va de veritat i aquell que diuen que no tendeixen a activar-se", ha afirmat Rull. El coordinador general ressalta que des d'ara i fins al 27 de setembre se centraran en exposar "arguments molt sòlids" per explicar per què "el més raonable és fer el pas endavant cap a la independència", amb l'objectiu d'ampliar el nombre de votants a favor del sí.

Les eleccions es faran el 27-S

Així, Rull descarta fer marxa enrere en relació a la convocatòria d'eleccions plebiscitàries. "El president Mas té el bon costum de complir allò que promet, ens hem compromès amb el poble de Catalunya a fer el referèndum que no ens han deixat fer, qui farà que les eleccions siguin plebiscitàries serà la gent", ha afirmat Rull.

El coordinador general ha afirmat que han presentat més de 900 candidatures arreu de Catalunya amb un ideari clar. "No ens cal amagar les sigles, no ens cal presentar-nos amb marques blanques, som els de CiU, els de sempre, els que sabem gestionar bé els ajuntaments i els que estem al costat de president Mas per culminar el procés exitosament per tocar la llibertat el 27 de setembre", ha conclòs.

stats