Publicitat
Publicitat

POLÍTICA

Avís de CDC a Rajoy: "No tindria cap sentit demanar més esforços econòmics als catalans"

Alerta que la prioritat ara és alleugerir els catalans del dèficit fiscal que suporten. Rull insta el PSC a triar d'una vegada entre Catalunya o el PSOE

El secretari d'organització de CDC, Josep Rull, ha assegurat aquest dissabte que "ara no toca" un quart pla de retallades, tal com, segons ha dit, "pretén" la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, per indicació del president del govern espanyol, Mariano Rajoy. Per Rull, ara és moment de recuperar l'esforç econòmic que fan els catalans, "que cada dia paguen 45 milions d'euros a l'estat espanyol sense retorn".

Rull, ha aprofitat la seva presència en una jornada a Manresa sobre el pacte fiscal per rebutjar "amb contundència" un quart pla de retallades. Segons Rull, "no tindria cap sentit demanar més esforços econòmics als catalans". Segons Rull, "ara toca recuperar una part d'aquest esforç econòmic i posar tot l'èmfasi a guanyar el pacte fiscal".

O Catalunya o el PSOE

D'altra banda, el secretari d'organització de CDC ha instat el PSC a expressar "clarament" si està a favor d'un sistema "just" per a Catalunya o està al costat del PSOE. Rull ha assegurat que CDC ha demostrat "per activa i per passiva la voluntat i predisposició a incorporar el segon partit de Catalunya en el procés pel pacte fiscal". Tot i això, ha demanat a Pere Navarro que deixi d'afegir constantment nous elements i noves condicions sobre la taula de negociació, que sigui "honest" i "se cenyeixi" al veritable debat sobre el pacte fiscal.

RE

Més continguts de