RECURS AL TC
Política 29/09/2014

ICV carrega contra Rajoy: "O no s'ha llegit la llei de consultes o menteix"

Josep Vendrell demana al TC que no cometi l'"error" d'actuar de forma extraordinària "per pressions polítiques"

Sara González
1 min
El secretari general d'ICV, Josep Vendrell / ACN

Barcelona"O Rajoy no s'ha llegit la llei de consultes i el decret o menteix. Creiem que està mentint i manipulant l'opinió pública espanyola". Així ha respost ICV a les declaracions del president del govern espanyol, que aquest dilluns ha confirmat que presentarà dos recursos d'inconstitucionalitat per frenar el 9-N. Els ecosocialistes insisteixen que no s'ha convocat un referèndum d'autodeterminació sinó una consulta no referendària per conèixer l'opinió de la ciutadania i impulsar després les reformes pertinents.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El secretari general del partit, Josep Vendrell, ha assegurat que el PP està cometent un "gran error", que és pretendre resoldre un problema polític "a cops de recursos". Ha recordat, de fet, que està tenint la mateixa actitud errònia que va tenir amb l'Estatut.

Vendrell ha lamentat que l'estat espanyol estigui actuant amb una "celeritat insòlita" per frenar el dret de vot dels catalans i ha advertit que espera que el Tribunal Constitucional no actuï també de forma extraordinària. "Un organisme jurisdiccional no pot actuar de forma excepcional per pressions polítiques", ha etzibat el dirigent ecosocialista, que ha afegit que el TC ha de donar una imatge "d'escrupolosa neutralitat".

Consell nacional per a la consulta interna

El consell nacional d'ICV es reuneix aquest dilluns a la tarda per decidir quan se celebrarà la consulta interna per definir el vot de cara al 9-N. La direcció dels dos partits proposarà, tal com va avançar l'ARA la setmana passada, que es voti 'sí' a la primera pregunta i, en canvi, es doni llibertat de vot per triar si Catalunya ha de ser o no un país independent.

stats