DECÉS DE SUÁREZ
Política 22/03/2014

Terricabras recorda que Suárez no va permetre a ERC presentar-se a les primeres eleccions

El candidat d'ERC a les europees critica la forma "indecent" amb què s'ha comunicat la mort imminent i que s'hagi convertit "en un espectacle mediàtic"

Roger Tugas
1 min
Terricabras, en unes jornades organitzades per ERC sobre la democràcia en l'estat propi / ACN

BarcelonaEl candidat d'ERC a les eleccions europees, Josep Maria Terricabras, ha desinflat les lloances que rep aquests dies l'expresident espanyol Adolfo Suárez en motiu del seu decés imminent. "Jo estava d'acord amb la ruptura, no amb la transició", ha apuntat, i ha recordat que "no va ser una època tan idíl·lica" i, a més, el líder d'UCD "va legalitzar el PCE però no ERC, que va considerar que era més perillosa". Així, per presentar-se a les eleccions estatals del 1977, els comunistes van poder-ho fer amb les seves sigles, però els republicans es van haver de coaligar amb els maoistes del Partit del Treball.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i això, Terricabras ha reconegut que Suárez "va ser un home hàbil en algunes coses" i "el menys dolent de la terna que es va presentar al rei" per liderar la fi del franquisme.

El candidat republicà, però, ha criticar la forma "indecent" amb què s'ha anunciat la mort pròxima de l'expresident. "S'ha de portar amb respecte pel que morirà i no es pot convertir en un espectacle mediàtic", ha lamentat.

stats