Política 28/09/2017

"Gràcies, gràcies, gràcies": la carta de Jové i Salvadó a la ciutadania

Els dos ex alts càrrecs del Govern expliquen la seva detenció i demanen a la gent que no caigui en provocacions

Ara
1 min
Imatge de Lluís Salvado dins les instal·lacions de la conselleria, mentre els Guàrdies Civils escorcollaven

Barcelona"Gràcies, gràcies, gràcies". Així comença la carta que dos dels alts càrrecs del Govern detinguts durant el macrooperatiu de la Guàrdia Civil per impedir el referèndum, Lluís Salvadó i Josep Maria Jové, han adreçat a la ciutadania per agrair les mostres de suport rebudes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Mentre érem en mans de la Guàrdia Civil, passant de calabós en calabós, sentíem el vostre escalf i el vostre acompanyament", diuen Salvadó i Jové, que també denuncien que els agents van entrar a casa seva, "les van remenar de dalt a baix sense el dret a ser assistits per un advocat en alguns casos".

Els dos encausats reconeixen que "no ha sigut fàcil" però que se senten "forts i reconfortats per tanta bona gent, per tanta dignitat" i asseguren que els catalans estan "oferint una lliçó de civisme al món".

A la carta també envien un missatge al govern espanyol: "Com volen que sentim nostre un Estat que no ha dubtat a saltar-se les seves pròpies lleis, a liquidar la separació de poders, a amenaçar directament desenes de milers de ciutadans?".

Jové i Salvadó agraeixen que la mobilització hagi sigut "pacífica" i es mostren convençuts que són lliures gràcies a les protestes al carrer.

Acaben amb la petició de no caure en provocacions: "Ens volen enfadats i violents. Mantinguem-nos ferms i compromesos amb la llibertat i amb els drets de tota la ciutadania". I amb una proclama: "Guanyarem".

Carta de Jové i Salvadó
stats