Política 21/12/2015

Juan Carlos Girauta: "Ciutadans som la palanca de canvis d'Espanya"

El número 1 de Ciutadans per Barcelona no ha fet balanç dels seus resultats a Catalunya, on han quedat en el cinquè lloc, i ha subratllat la voluntat del partit taronja de reformar la llei electoral

Antoni Ribas
2 min
Juan Carlos Girauta durant la valoració dels resultats de Ciutadans a les eleccions del 20D a Barcelona / MANOLO GARCIA

Barcelona"Us asseguro que en aquesta legislatura reformarem de la llei electoral perquè tots els espanyols tinguin el mateix valor a l'hora de votar. Tenim un projecte per a tota Espanya, per damunt de mesquineses partidistes", ha dit el número 1 de Ciutadans per Barcelona, Juan Carlos Girauta, per valorar els resultats electorals de Ciutadans en aquestes eleccions: "No som el resultat de cap barreja de plataformes més o menys antisistema. Som els únics que tenim unes úniques sigles i un únic discurs per a tota Espanya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Som la palanca de canvis a Espanya", ha dit també Girauta, després de subratllar les reformes econòmiques, educatives, sanitàries, laborals i constitucionals que volen emprendre: "Imagineu-vos el que podem fer amb 40 diputats a Madrid!". També s'ha mostrat obert a una reforma constitucional, però Ciutadans, ha afirmat, "no consentirà que ningú passi per damunt de la Constitució".

Amb el 100% dels vots escrutats, Ciutadans és la quarta força a l'Estat, amb 40 diputats, i la cinquena a Catalunya, amb cinc diputats –Girauta no ha fet cap esment dels resultats de la seva formació a Catalunya–, uns resultats (3.400.000 vots) que queden força per sota de les expectatives que els havien donat haver sigut la segona força més votada el 27-S i l'eufòria de les enquestes del 20-D, que els havien arribat a situar com la força més votada.

Una compareixença que s'ha fet esperar

Juan Carlos Girauta no ha sortit de la sala on estava reunit amb el seu equip per valorar els primers sondejos de la nit –José Manuel Villegas havia afirmat dues hores abans que el partit es trobava en un dia "històric"– i s'ha fet esperar fins a la mitjanit, quan l'escrutini ja havia finalitzat i Albert Rivera havia comparegut des de Madrid.

La cúpula del partit taronja ha seguit la nit electoral a l'hotel Barceló Sants, com ja van fer-ho el 27-S, un ambient de disseny amb aires galàctics només petorbat per una reproducció a grans dimensions del cosmonauta angoixat que protagonitza '2001. Una odissea de l'espai'. Tots els cartells que hi havia a la sala de premsa eren d'Albert Rivera, no n'hi havia cap de Girauta. S'hi han reunit també prop d'un centenar de simpatitzants, que han rebut amb aplaudiments l'anunci durant l'escrutini del 40è diputat que havien aconseguit, la compareixença de Rivera per televisió i l'entrada de Girauta a la sala.

stats