Política 08/03/2013

Cañas equipara les declaracions d'Ibarra amb l'"Espanya ens roba" i crida a rebaixar tensions

El dirigent de Ciutadans insisteix en què CiU i ERC "volen fer un cop d'estat de dret" però recomana "atemperar l'escalada"

Roger Tugas
1 min

BarcelonaEl portaveu parlamentari de Ciutadans, Jordi Cañas, ha titllat aquest divendres de "desafortunades" les declaracions de l'expresident socialista extremeny Juan Carlos Rodríguez Ibarra en què dijous va comparar Artur Mas amb els dictadors Adolf Hitler i Benito Mussolini i el colpista Antonio Tejero. Ha afegit, però, que "se sumen a l'escalada verbal que també té lloc a Catalunya sobre la deriva sobiranista de CiU i ERC", que "volen fer un cop d'estat de dret". Ha insistit igualment que "també des de Catalunya s'emeten frases contra Espanya com que 'Espanya ens roba' o 'els andalusos són uns vagos'" i, per tant, ha recomanat "no caure mai en el joc" i "temperar l'escalada".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, tot i reconèixer el dret de la Generalitat a emprendre accions legals contra Ibarra, Cañas ha cridat a no alimentar les declaracions incendiàries i a rebaixar "la tensió més enllà d'allò políticament acceptable".

stats