Política 12/02/2013

L'exalt directiu del BBVA Juan Manuel Albendea (PP), l'únic diputat que no ha votat la ILP de la dació

El diputat popular té tres pisos en propietat, cobra un complement de prejubilació del banc de 66.000 euros i és precisament qui ha defensat la ILP dels toros

Ara
1 min
Juan Manuel Albendea Pabón, diputat del PP per Sevilla / ARA

BarcelonaL'únic dels 334 vots al Congrés que aquest dimarts no ha estat favorable a seguir tramitant la iniciativa legislativa popular (ILP) de la dació en pagament ha estat el de Juan Manuel Albendea Pabón, que s'ha abstingut. Aquest diputat del PP per Sevilla no ha aclarit si ha votat a consciència o si s'ha equivocat, tot i que és un gat vell del Congrés, atès que aquesta és la seva cinquena legislatura a la cambra baixa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Albendea és llicenciat en dret i té un màster en direcció d'empreses. De fet, coneix molt bé el funcionament de les hipoteques i el món financer, ja que va ser un alt directiu del BBVA al capdavant del banc a Andalusia durant molts anys. Segons la declaració de béns penjada a la web del Congrés, encara percep un complement per a la prejubilació del BBVA de més de 66.000 euros i ha rebut tres crèdits d'aquest mateix banc per valor de gairebé 220.000 euros. Això segurament li hauria facilitat tenir dos pisos en propietat –a Sevilla i Madrid– i una casa adossada –a Cadis–.

És també precisament el president de la Comissió de Cultura del Congrés i, com a tal, qui ha defensat la ILP per convertir els toros en bé d'interès cultural, que ha tirat endavant amb els vots dels populars, UPyD i altres partits com UPN.

stats