MARXA DEL SAT
Política 24/08/2012

Sánchez Gordillo denuncia que Jorge Fernández té actituds pròpies del "franquisme pur i dur"

L'alcalde de Marinaleda defensa que qui dóna "mala imatge d'Espanya" no és ell, sinó "el cas Gürtel, l'acusació d'Urdangarin, els ERO d'Andalusia i els banquers com Rodrigo Rato i Emilio Botín"

Efe
2 min
Sánchez Gordillo i membres del SAT criden consignes en defensa dels companys detinguts.

CadisEl diputat d'IU i alcalde de Marinaleda, Juan Manuel Sánchez Gordillo, ha assegurat aquest divendres que la "mala imatge d'Espanya la donen el cas Gürtel, l'acusació d'Urdangarin, dels ERO d'Andalusia o els banquers com Rodrigo Rato o Emilio Botín" i no la marxa obrera dels jornalers. Durant la presentació de la marxa 'Andalusia en peus' al pas per la província de Cadis, Sánchez Gordillo ha defensat la legitimitat de la protesta convocada pel Sindicat Andalús de Treballadors (SAT), que pretén "desemmascarar les mentides del capitalisme". "La mala imatge no la dóna la lluita contra la noblesa, que només s'ha preocupat de tenir vedats de caça i subvencions d'Europa, la dóna el govern espanyol amb reformes com la laboral o parlant cada dia de la prima de risc", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El parlamentari d'IU s'ha referit a les acusacions del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, sobre un possible acord entre el propietari de la finca que han ocupat aquesta setmana a Còrdova i el sindicat, una acusació que ha titllat de "ridícula" i del "pitjor acudit de Lepe" que ha escoltat mai. Sánchez Gordillo ha instat Fernández Díaz a "anar-se'n automàticament" perquè és "terrible" que "un ministre de l'Interior insti la propietat a fer que denunciï". "Això és franquisme pur i dur", ha afegit. Ha recordat que els membres del Sindicat Andalús de Treballadors han "ocupat durant 18 dies la finca de la Turquilla, propietat del ministeri de Defensa", i per tant del govern estatal, "i van trigar fins a vuit dies a denunciar-ho", de manera que "potser ens havíem posat també d'acord amb els militars", ha apuntat.

Per la seva banda, el portaveu del Sindicat Andalús de Treballadors, Diego Cañamero, ha avançat que hi haurà "alguna actuació" o "sorpresa" durant la marxa dins l'objectiu comú d'"assenyalar pel camí els culpables de la crisi i la situació pèssima que estem travessant". "La província de Cadis registra una taxa de l'atur del 30% i en la serra gaditana estem tornant a veure com els jornalers han de marxar a França per treballar, com torna la caça furtiva", ha afegit.

Cañamero ha destacat: "Volen criminalitzar la lluita arran de quatre quilos de llenties que ens enduem del supermercat quan fa trenta anys que fem lluita pacífica".

stats