Política 28/08/2014

Els dos acusats per cremar una foto del rei seran jutjats per l'Audiència Nacional el pròxim 2 d'octubre

Els dos joves podrien ser condemnats a complir sis mesos de presó si no paguen una fiança de 21.600 euros

Ara
2 min

BarcelonaEls dos joves acusats de cremar una foto del rei Joan Carles I han estat citats a judici a l'Audiència Nacional, a Madrid, el pròxim 2 d'octubre. Tot i que el gener passat es van negar a declarar, ara poden ser condemnats a 6 mesos de presó per injúries a la Corona si no paguen la fiança, que s'eleva a 21.600 euros, als quals se sumen els 14.000 euros de fiança compartida que no van abonar al·legant que no tenen feina i que són estudiants.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un grup de suport als dos joves que compta amb el suport de la CUP de Mataró ha fet arribar als mitjans un manifest on denuncia que el judici forma part de "l'estratègia repressiva" de l'Estat espanyol "contra el referèndum del 9-N i el procés independentista català". "És un judici polític, que pretén arraconar i criminalitzar l'independentisme d'esquerres i combatiu, per facilitar una sortida pactada entre les oligarquies", denuncien en l'escrit.

Des del grup es defensa que un dos acusats no va participar directament en l’acció, però va ser identificat fotogràficament per la policia i imputat com a presumpte autor de la crema. l'altre, en canvi, va assumir la seva participació en l’acció, emmarcada en el "rebuig a la Corona espanyola i en la defensa d’una República Independent dels Països Catalans".

Els fets van succeir durant el transcurs de la manifestació de l'11 de setembre de 2013 a Mataró, on organitzacions de l’esquerra independentista del Maresme (COS, CUP i Arran) van fer una manifestació pels carrers de Mataró amb el lema “Independència per canviar-ho tot”. Suposadament, els Mossos d'Esquadra haurien fet unes fotografies on apareixien els dos joves cremant un llençol gegant amb la imatge del rei Joan Carles I.

stats