Política 07/11/2014

Les entitats jueves de Catalunya reclamen a Espanya que penalitzi la banalització del nazisme

Presenten un text al Parlament perquè els partits exigeixin que es deixi d'utilitzar el nazisme i l'Holocaust en el debat polític

Ara / Europa Press
2 min

BarcelonaEntitats jueves de Catalunya han presentat aquest divendres al Parlament una moció on insten els polítics a deixar d'utilitzar les referències al nazisme i l'Holocaust en els seus debats. "La banalització del terme nazi és vexatori per a qualsevol ciutadà i els col·lectius que van ser víctimes de l'Holocaust", no només per a jueus, sinó també altres grups com els gitanos, ha explicat en declaracions als periodistes davant del Parlament el director de la Comunitat Israeliana de Barcelona (CIB), Victor Sorensen.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sorensen ha recordat que banalitzar l'Holocaust és una "demostració d'ignorància" i en molts països de la Unió Europea es persegueixen penalment les declaracions que van en aquesta línia. "No demanem res de nou. Volem normalitzar el que es dóna a la UE", ha dit Sorensen, que ha recordat que fins i tot les institucions comunitàries van fer una crida a Espanya a actuar en aquest sentit.

El que es dóna a Espanya "és una situació que és anòmala" a nivell internacional, ha relatat Sorensen, que ha dit que banalitzar l'Holocaust no només ha de comportar una sanció administrativa o simbòlica, sinó que ha d'estar penat. "És un assumpte que ve de llarg" tot i que durant els últims temps, l'ús d'aquests termes en el debat polític s'ha incrementat, ha lamentat Sorensen.

Els signants també demanen que la seva demanda sigui traslladada a tots els Ajuntaments de Catalunya i després de registrar la moció al registre del Parlament, lliuraran el text a tots els grups amb representació a la cambra. Signen el text les quatre comunitats religioses jueves que hi ha a Barcelona -Comunitat Israeliana de Barcelona, Atid, Bet Shalom i Jabad Lubavitch- i altres entitats cíviques, culturals i econòmiques vinculades al judaisme o les relacions amb Israel.

stats