Política 14/05/2018

El portaveu de Juncker, sobre els tuits i articles de Torra: "No els dignificaré amb un comentari"

La Comissió Europea evita respondre si és positiu que ja hi hagi president de la Generalitat

Laia Forès
1 min
Brussel·les dona un xec en blanc a Rajoy per aplicar el 155

Brussel·lesEl portaveu de la Comissió Europea, Margaritis Schinas, continua sense voler fer comentaris sobre la situació política a Catalunya, però, en canvi, sí que ha volgut respondre aquest dilluns una pregunta sobre els tuits i els articles que ha escrit el candidat a president de la Generalitat, Quim Torra. A la pregunta de si els considera "compatibles" amb els valors de la Unió Europea, el portaveu ha contestat: "No els dignificaré amb un comentari".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu de Jean-Claude Juncker, exeurodiputat del Partit Popular Europeu (PPE), s'ha negat a continuació a valorar si és "positiu" pel "conflicte" entre Catalunya i Espanya que avui s'hagi investit el nou president de la Generalitat.

Schinas ha sigut interrogat clarament per aquest tema durant la roda de premsa diària de la Comissió Europea, que ha coincidit amb la sessió d'investidura, però no ha ofert cap resposta. L'únic que ha confirmat és que Brussel·les no ha tingut "cap contacte" amb el govern espanyol ni amb les "autoritats catalanes" per reiterar la crida al diàleg que va fer la setmana passada el president de l'executiu comunitari.

Dura crítica a Torra dels Socialistes Europeus

Des del Parlament Europeu, el grup dels Socialistes, el segon més gran de l'hemicicle, ha titlllat els comentaris a Twitter i en diferents articles que va fer Torra de "racistes" i ha subratllat que els provoca "tristesa" la seva elecció com a president de la Generalitat.

En el tuit, en anglès, els Socialistes afirmen sobre Quim Torra que "els seus comentaris racistes són absolutament repugnants i creen dubtes profunds sobre la seva idoneïtat per la feina”.

stats