Política 27/04/2015

"Ens hem d'alliberar del que diguin a l'estat espanyol, hem de complir i votar el 27-S": Junqueras en deu frases

El president d'ERC no veu incompatible que les eleccions "plebiscitàries" coincideixin amb les eleccions generals. Alhora, assegura que les discrepàncies amb CiU "són conegudes" en qüestions relacionades amb la justícia social, la lluita contra la corrupció i serveis públics

Ara
2 min

Barcelona1. "No tinc cap dubte que hi haurà eleccions el 27 de setembre. I votarem i guanyarem la indpendència. És el compromís i acord a l qual hem arribat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

2. "Ens hem d'alliberar del que diguin a l'estat espanyol, nosaltres hem de fer el que ens hem compromès a fer, que és votar sobre la independència el 27-S".

3. "Si volem guanyar la independència, no ens hem de deixar intimidar i no hem de canviar d'opinió perquè Mariano Rajoy no descarti o tingui una suposada intenció d'avançar les eleccions [al Congrés dels Diputats]".

4. "El 27-S es votarà tant si hi ha una, dues o tres eleccions. La voluntat democràtica dels ciutadans de Catalunya ha de prevaldre per sobre de les especulacions periodístiques o de qualsevol ministre del govern espanyol".

5. "Hem de centrar l'atenció en el compromís del 27-S. Qualsevol altra consideració [en referència a una llista unitària al Congrés dels Diputats] la farem quan pertoqui".

6. "Hem tingut i tindrem discrepàncies amb CiU. Les diferències són conegudes. És legítim que tinguem visions diferents sobre serveis públics, justícia social i la lluita contra la corrupció, també que vegem diferent la política sanitària. Però l'important és que hem estat capaços d'acordar que hem de votar sobre la independència".

7. [Sobre les declaracions del president Artur Mas en relació als "incompliments" d'ERC]: "A l'acord d'estabilitat no diu enlloc que hàgim de votar a favor de la privatització de la sanitat. I és evident que no ho farem. No posarem en risc un sistema públic que funciona per un sistema privat que no funciona".

8. "Estem disposats a formar part d'un govern de màxima concentració possible de les forces independentistes. Voldríem ajudar a definir les estructures d'estat, que són cabdals".

9. [Sobre la llista unitària]: "És un tema que està tancat i no cal debatre allò que ja està acordat. És millor que ens dediquem a fer allò important com la Hisenda pròpia, la seguretat social o la definició de la constitució. Ens hem de centrar allò que és nou".

10. "Hi haurà desobediència al marc espanyol perquè hi haurà desobediència a un nou marc legal català sorgit de les eleccions al Parlament de Catalunya. I això ha sigut així a tot arreu del món [on s'ha produït la independència] (...) L'única negociació possible amb l'estat espanyol és en l'àmbit dels actius i passius. Si no volen negociar és evident que els deutes són seus. I el govern de Rajoy no es pot prendre aquest luxe. Negociar qualsevol altra cosa amb el govern espanyol, com la voluntat dels ciutadans catalans, seria indigne".

stats