Política 08/09/2015

Junqueras veu "clarament minoritàries" entre l'empresariat català les opinions de Bonet i Rosell

El líder d'ERC considera que la cancellera Angela Merkel no ha parlat de la independència de Catalunya

Acn
2 min

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junquras, ha apuntat que les opinions sobre el procés de Joan Rosell (CEOE) i Josep Lluís Bonet (Cambra de Comerç d'Espanya i Freixenet) són minoritàries en el món empresarial. "Em limito a recordar que és una opinió clarament minoritària, perquè l'opinió extramajoritària va just en sentit contrari", ha dit Junqueras a TVE després que ambdós qüestionessin la viabilitat econòmica d'un estat català. Sobre les declaracions d'Angela Merkel i David Cameron, el republicà ha remarcat que Merkel no es va referir en concret a la possibilitat d'una Catalunya independent, i ha afegit que no hi ha cap tractat que estableixi que se l'expulsaria de la UE.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Junqueras ha assegurat que Rosell i Bonet són dos empresaris "destacats i respectables", però ha apuntat que hi ha un manifest de patronals i cambres de comerç catalanes que s'ha expressat "just en sentit contrari" del que opinen el president de la CEOE i el de Freixenet.

Merkel i la independència de Catalunya

Sobre les declaracions que han fet dirigents de països europeus com Angela Merkel, s'ha limitat a dir que ell mai ha sentit parlar Merkel de la independència de Catalunya, sinó fer declaracions sobre el respecte a la integritat territorial, que ell comparteix. "Però també és evident que la integritat dels estats mai pot estar per sobre del dret democràtic dels ciutadans a decidir el seu futur. En allò que ha dit hi coincideixo, i en allò que no ha dit, també", ha afegit.

En aquest sentit, ha demanat deixar que siguin els ciutadans els que opinin i ha insistit que no hi ha cap tractat o directiva que especifiqui que Catalunya quedaria fora de la UE. El republicà també ha defensat que els resultats del 27-S s'han de comptar en escons, perquè són eleccions, i ha reclamat que es respecti el resultat que surti.

Pel que fa a la corrupció, ha opinat que és "perfectament compatible estar a favor de la independència i en contra de la corrupció", i ha criticat que s'intenti "identificar una opció política amb un comportament" que li fa, ha dit, "fàstic". Ha assegurat que ERC està en contra de la corrupció i que el seu comportament "l'avala". Per això ha demanat que tota irregularitat sigui perseguida i que s'acabi no només amb els que "es corrompen", sinó també amb els que "persegueixen la corrupció com un instrument polític, només quan els convé i només quan afecta els altres".

stats