SALARI MÍNIM
Política 01/06/2013

Junqueras, contra el Banc d'Espanya: "Competir només rebaixant els salaris ens condueix a l'abisme"

El líder d'ERC critica el plantejament de suprimir el salari mínim per als col·lectius amb més dificultats per trobar feina

Acn
1 min
El president d'ERC, Oriol Junqueras, al Mercat municipal de Sant Just Desvern / ACN

Sant Just DesvernEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha manifestat aquest dissabte que "competir només rebaixant els salaris condueix a l'abisme". Amb aquestes paraules el líder republicà ha replicat al plantejament del Banc d'Espanya de la possibilitat d'establir "mecanismes excepcionals" per evitar que el salari mínim actuï "com a una restricció" per a treballadors amb més dificultats de trobar feina. En aquest sentit, Junqueras ha recalcat que s'ha de competir amb "millors infraestructures, més recerca, més universitats i més valor afegit per les industries". Junqueras ha fet aquestes declaracions a Sant Just Desvern en el marc del vermut popular amb entitats culturals del municipi i que forma part de la Festa republicana del Baix Llobregat i l'Hospitalet.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Preguntat per la seva opinió sobre el rebuig del govern espanyol a la proposta del Banc d'Espanya, el líder d'ERC ha contestat que "allò que el govern espanyol promet i respon tradicionalment no es compleix mai i és el que sempre acaba passant". En aquest sentit, Junqueras ha recalcat que "si el govern espanyol descarta fer cas del Banc d'Espanya, nomenat pel propi govern espanyol, en baixar salaris, ja ens podem imaginar que la tendència serà que l'executiu Rajoy baixi salaris".

stats