Junqueras: "Cediré en tot el que faci falta pel bé del procés"

El president d'ERC diu en una entrevista a 'El Periódico' que està segur que hi haurà acord però que no ha de ser només amb CiU sinó "tan ampli com sigui possible"

"El president d'ERC està disposat a cedir en tot el que faci falta pel bé del procés [sobiranista], perquè tot això surti bé. Per això dic que ERC serà generosa amb el conjunt del país. No ho dubteu ni un segon". Són paraules d'Oriol Junqueras com a resposta a la pregunta sobre si estaria disposat a "cedir la presidència" a Artur Mas si fos "perquè tot això s'acabi bé", en una entrevista que 'El Periódico' publica avui. De tota manera, quan li pregunten específicament per la possibilitat que cedís la presidència a Mas encara que ERC guanyés les eleccions, respon: "Jo no he dit això".

La setmana que ve el líder d'ERC s'ha de reunir amb Artur Mas per intentar pactar una candidatura conjunta per a les eleccions plebiscitàries –com vol el president de la Generalitat– o una 'llista paraigua' –com prefereix el republicà–. Amb aquesta perspectiva, assegura que està "convençut que hi haurà un acord i que ha de ser tan ampli com sigui possible i no només amb CiU". "Encara que CiU és imprescindible. Però el pacte s'ha de fer amb altres forces i amb agents econòmics  i socials", matisa.

Junqueras argumenta que "la unitat de molts és millor que la unitat de pocs" i adverteix que quan diu que ERC serà generosa vol dir que ho serà "no amb algú en concret o amb una força en particular, sinó amb la majoria del país".

Sobre com seria la Catalunya independent, garanteix que "ningú hauria d'escollir entre ser espanyol o català".

Més continguts de