Política 06/09/2019

Junqueras: "¿Des de quan l'exercici democràtic del dret de vot afebleix les institucions d'un país?"

L'expresident Puigdemont va refusar l'avançament electoral per "enfortir les institucions"

Ara
1 min
Junqueras: "Des de quan l'exercici democràtic del dret de vot afebleix les institucions d'un país?"

BarcelonaEl president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, reitera que la cita amb les urnes no afebleix les institucions. Així s'ha expressat aquest divendres al matí des del seu perfil de Twitter, en què s'ha qüestionat "des de quan l'exercici democràtic del dret de vot afebleix les institucions d'un país", en al·lusió a la conferència ahir del president de la Generalitat, Quim Torra, amb què tancava la porta a una anticipació electoral a Catalunya.

"No s'ha vist mai que algú digui que el fet que la gent voti afebleix les institucions", ha etzibat l'exvicepresident d'Economia de la Generalitat, que ahir va fer una crida a "perdre la por" a una convocatòria electoral. "No hem de tenir por a unes eleccions anticipades. Cap demòcrata hauria de tenir por als vots de la ciutadana expressats en unes eleccions", va reflexionar el republicà en una entrevista per escrit a la Cadena SER.

I, tot i que la fórmula de l'anticipació electoral a Catalunya per resoldre l'atzucac dels pressupostos és una opció que han defensat diverses membres d'ERC, des del president del Parlament, Roger Torrent, fins al vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, la posició dels socis de govern és totalment contrària.

També s'ha mostrat contrari a uns nous comicis l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, que va descartar aquest escenari dimecres des de Brussel·les en el marc d'una trobada a la capital belga amb membres de Junts per Catalunya. De fet, l'expresident va manifestar la necessitat d'"enfortir les institucions" en l'inici del nou curs electoral, un fet que creu "incompatible amb les presses electorals". "Hem compartit unanimitat i consens màxim en tot l'espai de JxCat que la situació demana fortalesa de les institucions i estabilitat", va argumentar Puigdemont.

stats