ELECCIONS ESPANYOLES
Política 04/08/2011

Junqueras a Duran: "Si els tots els partits triessin dirigents i candidats amb sufragi universal, alguns no arribarien mai a ser candidats"

El futur president d'ERC recorda al candidat de CiU a Madrid que els republicans trien els seus dirigents per sufragi universal

Efe
1 min

BarcelonaL'eurodiputat i futur president d'ERC, Oriol Junqueras, ha retret avui al líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, que qüestioni la forma de designar els candidats d'Esquerra, i ha recordat que ells elegeixen els seus dirigents per sufragi universal i que té mecanismes per fer primàries si hi ha més d'un aspirant a candidat, com passa amb Joan Ridao i Alfred Bosch.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder d'Unió i cap de llista de CiU en les pròximes eleccions generals, Josep Antoni Duran i Lleida, ha considerat aquest migdia que el procés d'ERC per designar el seu principal candidat està "lluny" del discurs sobre la democràcia que reivindica aquest partit. Ha afegit, en aquest punt, que ni en CDC ni a UDC no s'acceptaria que una persona que encara no és president del partit, en referència a Junqueras, decidís que l'actual secretari general, Joan Ridao, no encapçalarà la llista i, que en canvi, elegís una altra persona, l'escriptor Alfred Bosch.

"Esquerra -ha recordat Oriol Junqueras en una entrevista a Efe- elegeix el seu president i secretari general a través d'un procés de sufragi universal dels seus militants", cosa que no passa a partits com CDC o UDC, ha afegit. Per això, el futur líder d'ERC considera evident que el procediment utilitzat pel partit "és el de més exercici de democràcia".

"Si els militants de tots els partits polítics tinguessin ocasió d'expressar-se a través de sufragi universal sobre els qui són els seus dirigents i candidats, és possible que alguns no arribessin mai a ser candidats", ha afegit.

stats