Política 03/09/2016

Junqueras: "Durant els pròxims mesos tothom serà essencial en un Govern que està compromès amb la independència"

El president d'ERC creu que el procés "dependrà de molts factors però també del coratge de les nostres institucions"

Acn
1 min
Oriol Junqueras, en un acte a Banyoles / ACN

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, considera que "durant els pròxims mesos tothom serà essencial en un Govern que està compromès amb la independència". Segons el líder republicà, el procés "dependrà de molts factors però també del coratge de les nostres institucions". Així ho ha afirmat Junqueras aquest dissabte a la tarda des de Sant Martí Vell (Gironès), on la federació gironina d'ERC ha iniciat el seu curs polític i ha fet un reconeixement a l'exdiputat al Parlament i exalcalde de Ribes de Freser, Pere Vigo. L'homenatjat ha donat gràcies per totes les mostres d'agraïment i afecte que ha rebut i ha volgut fer extensiu el reconeixement a la gent que "durant molts anys ha treballat pel que semblava impossible".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Junqueras ha afirmat que aquest curs serà "decisiu" perquè "aquest Govern està compromès amb la independència". En aquest sentit, el líder republicà ha subratllat que "caldrà la mobilització de la gent, però també de les institucions, el Parlament i la mesa del Parlament". "Tothom és essencial", ha assegurat. Durant el seu parlament, Pere Vigo ha recordat que la seva formació ha "nedat a contracorrent durant molt de temps" i ha assegurat que "ara toca acabar de rematar la feina feta".

Per la seva banda, l'expresident d'Esquerra Joan Puigcercós ha afirmat que "Pere Vigo és tolerància, diàleg, coneixement i experiència" i "un polític exemple de proximitat". En l'acte d'homenatge a Pere Vigo hi han participat unes 250 persones, segons un comunicat dels republicans.

stats