Política 17/12/2015

Junqueras ofereix a DL un acte conjunt abans de tancar la campanya

El líder d'ERC demana a Mas que no es "distregui" amb una eventual convocatòria de noves eleccions, perquè cal concentrar-se a buscar l'acord, mentre els independents de JxSí criden a votar una llista independentista el 20-D

Ara / Acn
2 min
Els candidats i equips de campanya d'ERC i DL, aquest dijous amb la cúpula de l'ANC / MARC ROVIRA

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha fet una crida a la participació electoral i a la unitat de l'independentisme de cara al 20-D. Una unitat que ha tingut aquest dijous una imatge conjunta durant la reunió a la seu de l'ANC, en la qual, entre d'altres, han participat els caps de llista d'Esquerra, Gabriel Rufián, i de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, però que no ha tingut continuïtat en les rodes de premsa, que els partits han preferit fer per separat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Nosaltres estem absolutament predisposats a fer rodes de premsa conjuntes. Si algú té voluntat de fer-la, encara hi som a temps", ha recordat. Fonts republicanes han explicat que han intentat reunir en campanya Oriol Junqueras i Artur Mas per fer una crida conjunta a la participació, però que, de moment, han obtingut un 'no' per resposta. Sí, però, que hi ha hagut mostres de 'fair play' entre els candidats de les dues llistes independentistes, que han mantingut una actitud de no-agressió mútua durant tota la campanya.

No distreure's amb eleccions

Junqueras ha demanat al president de la Generalitat, Artur Mas, que no es "distregui" especulant amb eventuals escenaris de noves eleccions anticipades al març en cas que Junts pel Sí i la CUP no arribessin a un acord. Perquè, diu, totes les energies han d'estar centrades a buscar l'acord tant per a la investidura com per a l'estabilitat parlamentària almenys els 18 mesos compromesos pel full de ruta abans no es proclami la independència.

Sigui com sigui, en la línia de sacsejar els votants sobiranistes que no saben si aniran a votar diumenge, els independents de Junts pel Sí han escrit aquest dijous als més de 100.000 candidats simbòlics de la coalició per instar-los a votar ERC o DL. "Aquest diumenge tenim una cita important a les urnes: l’independentisme ha de seguir guanyant, el procés ha de sortir reforçat", així comença el correu electrònic, signat per Raül Romeva, Muriel Casals, Carme Forcadell, Eduardo Reyes, Oriol Amat, Lluís Llach, Anna Caula, Josep Maria Forné, Carmina Castellví, Germà Bel i Montserrat Palau, els quals criden a votar per evitar que guanyi a Catalunya una força contrària al procés: "Saps que busquen la primera ensopegada per afeblir el procés. Ara no podem fallar".

Així mateix, també asseguren que les negociacions amb la CUP avancen positivament i aviat hi haurà un govern que ajudi a construir "un dels millors països d’Europa en benestar social, qualitat democràtica i creació de riquesa". "Si tu votes, tindrem la força per defensar la victòria del 27 de setembre davant l’Estat, per assegurar el camí cap a la independència i per defensar els interessos dels ciutadans de Catalunya i les seves institucions. Si tu no hi vas, la veu de Catalunya la tindran els qui hi estan en contra", afirmen, i insisteixen: "Des que el juliol de 2010 ens vam aixecar contra l’engany i el menyspreu, hem guanyat en la mobilització al carrer, hem guanyat a les urnes del 9-N i el referèndum del 27-S. Saps que busquen la primera ensopegada per afeblir el procés. Ara no podem fallar".

stats