NOUS AJUNTAMENTS
Política 11/06/2011

Junqueras (ERC): "Espero que la coalició d'ERC amb CiU i ICV a Sant Vicenç dels Horts sigui un exemple en altres àmbits"

L'eurodiputat i candidat de Junts per Sant Vicenç (ERC) ha promès el càrrec per imperatiu legal. És la ciutat més gran governada per ERC, gràcies al suport de CiU i ICV-EUiA per desallotjar el PSC

Redacció
3 min
Oriol Junqueras, amb els integrants dle nou govern de Sant Vicenç dels Horts

Sant Vicenç dels HortsSense la presència de l'alcaldessa sortint, Amparo Piqueras, que no ha assistit a la constitució del nou Ajuntament, el ple ha investit Oriol Junqueras (ERC), que ha promès el càrrec per imperatiu legal. A Junqueras, cap de la segona llista més votada amb 6 regidors, l'han votat també els regidors de CiU i ICV-EUiA, amb qui ha tancat acord de govern a finals d'aquesta setmana. Acompanyat per la portaveu del grup parlamentari d'ERC, Anna Simó, Junqueras s'ha compromès a exercir el càrrec amb humilitat, exigència, transparència, austeritat i mà estesa pel diàleg. "Obrim un nou camí a Sant Vicenç, amb una coalició entre Esquerra, Iniciativa i CiU, que desitjo que tingui continuïtat més enllà d’aquesta legislatura i que sigui un exemple en d’altres àmbits, tal com sovint hem demostrat al Parlament Europeu", ha asseverat Junqueras, en clara referència a la política nacional. "Volem transformar Sant Vicenç dels Horts amb un projecte d’ampli espectre que defensi els millors valors de la tradició republicana, com són la participació, el diàleg, la transparència i el compromís dels ciutadans amb les seves institucions", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El nou alcalde de Sant Vicenç dels Horts compaginarà el càrrec amb el d'eurodiputat fins a finals d'any, que cedirà el relleu a l'eurocambra a Aralar. A més, al voltant de Junqueras pivoten totes les negociacions perquè prengui el relleu a Joan Puigcercós al capdavant d'Esquerra al congrés de la tardor. Precisament, la presència avui de Simó al ple de Sant Vicenç dels Horts és fàcilment interpretable en clau interna, en ser una de les eventuals candidates a la secretaria general d'ERC amb Junqueras de president.

S'ha modificat el peu de foto per un error en el municipi, gràcies a l'aportació d'un lector

Sense la presència de l'alcaldessa sortint, Amparo Piqueras, que no ha assistit a la constitució del nou Ajuntament, el ple ha investit Oriol Junqueras (ERC), que ha promès el càrrec per imperatiu legal. A Junqueras, cap de la segona llista més votada amb 6 regidors, l'han votat també els regidors de CiU i ICV-EUiA, amb qui ha tancat acord de govern a finals d'aquesta setmana. Acompanyat per la portaveu del grup parlamentari d'ERC, Anna Simó, Junqueras s'ha compromès a exercir el càrrec amb humilitat, exigència, transparència, austeritat mà estesa pel diàleg. "Obrim un nou camí a Sant Vicenç, amb una coalició entre Esquerra, Iniciativa i CiU, que desitjo que tingui continuïtat més enllà d’aquesta legislatura i que sigui un exemple en d’altres àmbits, tal com sovint hem demostrat al Parlament Europeu", ha asseverat Junqueras, en clara referència a la política nacional. "Volem transformar Sant Vicenç dels Horts amb un projecte d’ampli espectre que defensi els millors valors de la tradició republicana, com són la participació, el diàleg, la transparència i el compromís dels ciutadans amb les seves institucions", ha afegit.

El nou alcalde de Sant Vicenç dels Horts compaginarà el càrrec amb el d'eurodiputat fins a finals d'any, que cedirà el relleu a l'eurocambra a Aralar. A més al voltant de Junqueras pivoten totes les negociacions perquè prengui el relleu a Joan Puigcercós al capdavant d'Esquerra en el congrés de la tardor. Precisament, la presència avui de Simó al ple de Sant Vicenç dels Horts és fàcilment interpretable en clau interna, en ser una de les eventuals candidates a la secretaria general d'ERC amb Junqueras de president.

stats