Política 03/08/2015

"Aquest era l'acord que garantia fer la independència": Oriol Junqueras, en 10 frases

El president d'ERC concedeix a TV3 la seva primera entrevista després de la convocatòria del 27-S

Ara
2 min
El president d'ERC, Oriol Junqueras / TV3

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha concedit aquest dilluns a TV3 la seva primera entrevista després de convocatòria oficial de les eleccions del 27-S. Aquest és un recull de les deu frases més destacades:

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1.- "La proposta de candidatura havia de ser viable i guanyadora. Aquest era l'acord que garantia l'oportunitat de fer la independència en 8 o 10 mesos, i aquesta ha sigut sempre la nostra voluntat".

2.- "Qui donarà contingut plebiscitari a les eleccions seran els ciutadans amb el seu vot, no pas el decret de convocatòria".

3.- "Estem convençudíssims que l'euro seguirà sent la nostra moneda, entre d'altres coses perquè som ciutadans de la Unió Europea. No hi ha cap mecanisme per excloure els ciutadans que ja en són membres".

4.- "Tenim una voluntat ferma, com a mínim per part d'ERC, de fer un Govern de la màxima concentració possible. Ens hem ofert des de fa mesos. L'acord actual és que aquest Govern existirà i que les aportacions que hi podrem fer seran molt rellevants".

5.- "No hem parlat de qui formarà part del Govern. Quan toqui parlar-ne en parlarem amb molt de gust, però no només ERC i CiU estan presents en aquesta candidatura. Que quedi ben clar que el que anem a fer és la independència".

6.- "La independència és una decisió que prendrà un Parlament legitimament votat. Quants més vots millor, però les majories parlamentàries es dissenyen amb diputats".

7.- "Hem sigut respectuosos amb les decisions de les majories quan nosaltres no guanyàvem. És el que esperem ara dels altres".

8.- "És la millor oportunitat que hem tingut mai per guanyar i l'aprofitarem a fons. És irrellevant qui va proposar el nom de Raül Romeva"

9.- "Tenim moltes diferències amb Convergència. Els pressupostos són un desastre, però dins del que hi ha són els millors possibles"

10.- "Catalunya Sí que es Pot té tota la meva simpatia personal, però per molt bé que els hi vagi no podran canviar les inèrcies de l'estat espanyol".

stats